Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:40 | 23/09/2019

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ για τη συμμετοχή στις αστυνομικές κινητοποιήσεις της Τρίτης 14/9/2019:

 

Οι απόστρατοι συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στις 24-9-2019.

H ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καλούμε όλους τους απόστρατους να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη, 24 Σεπτέμβρη 2019.

Στην πλειοψηφία μας, οι αστυνομικοί προερχόμαστε από εργατικές και αγροτικές οικογένειες  και τα δικά μας παιδιά είναι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις, άνεργοι και βιώνουν κάθε είδους  εργασιακή εκμετάλλευση και βαρβαρότητα.

Είναι και δική μας υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των συνδικάτων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών των εργαζομένων που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το λεγόμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, επιχειρεί να απογυμνώσει τους εργαζόμενους από κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα και να διαλύσει τους δεσμούς αλληλεγγύης τους, με το χτύπημα της οργάνωσης των συνδικάτων, των διεκδικήσεών τους και του δικαιώματος της απεργίας. Προωθεί το φακέλωμα των εργαζομένων όπως και όλου του λαού.

[custom:google-ads]

Η καταστολή και το δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ αποτελεί προτεραιότητά της. Στόχος τους η εξυπηρέτηση της μεγάλης εργοδοσίας και η αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Πίσω από τα παχιά λόγια της ανάπτυξης για όλους, υπάρχει η φτώχεια και ανέχεια για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους για όλο το λαό μας.

Γνωρίζουμε καλά, ότι χύθηκε πολύς ιδρώτας και αίμα από την εργατική τάξη για να κατακτηθούν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, ο συνδικαλισμός. Είναι δικαιώματα που κερδίσαμε και εμείς οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, επειδή είχαμε τη αλληλεγγύη των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

Με τη δική τους στήριξη διεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας ενάντια στον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και της διοίκησης.

Γι’ αυτό σήμερα, αντιλαμβανόμαστε, ότι κάθε δικαίωμα που επιχειρείται να αφαιρεθεί από τον εργαζόμενο, κάθε επίθεση που δέχονται τα εργατικά συνδικάτα, είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Τα συνδικάτα αποτελούν την πυγμή της εργατικής τάξης και η λειτουργία τους είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων που με την όξυνση της συνείδησης και της πάλης τους οργανώνουν τους αγώνες τους.

Η κυβέρνηση, όπως και οι μηχανισμοί καταστολής, δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στη λειτουργία και τη δράση τους.

Η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όλου του λαού, είναι σήμερα αναγκαία για να εμποδίσουμε την κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, να φορτώσει στα λαϊκά στρώματα, μετά την κρίση και την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μας αξίζει μια ζωή μέσα στην ανέχεια με τα παιδιά μας άνεργα και τις οικογένειές μας σε εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια.

Όλοι οι απόστρατοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων σ’ όλη τη χώρα, την Τρίτη 24-9-2019. Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, ώρα 10.30. Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας.

Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας!

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαλλάχθηκαν τρεις πρώην αστυνομικοί που κατηγορούνταν για εικονικά τροχαία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis