Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 14/01/2018

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συμμετείχε δυναμικά στις μεγαλειώδεις - μαζικές  απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, των σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, που πραγματοποιήθηκαν στις 12 του Γενάρη σε αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό, διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. Στη νέα κατάργηση δικαιωμάτων, στο χτύπημα της απεργίας, τις μειώσεις στο εισόδημα μας, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, τα χαράτσια, τη φοροληστεία. Είπαμε όχι στην « ανάπτυξη » της κυβέρνησης, που προωθεί νέα κέρδη και προνόμια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα και τη φτωχοποίησή μας. Δηλώσαμε ότι δεν κάνουμε πίσω και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Οι πυροσβέστες έχουμε εμπειρία και είμαστε βέβαιοι ότι εάν δεν αντιδράσουμε και δεν αγωνιστούμε, τα αντεργατικά μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό. Η κυβέρνηση θα χτυπήσει και το συνδικαλιστικό κίνημα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι έχει στους σχεδιασμούς της το νέο ξεσπίτωμα συναδέλφων με μεταθέσεις και μετακινήσεις, που θα διαλύσουν την προσωπική και την οικογενειακή τους ζωή. Τη διευθέτηση - ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και τη μεγαλύτερη επιδείνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες δουλεύουμε. Θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη συρρίκνωση του Π.Σ. με την κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών και θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την πυρασφάλεια για το λαό.

Oργανώνουμε την πάλη μας και με ψηλά το κεφάλι, δίνουμε την αγωνιστική μας απάντηση. 

Καταγγέλλουμε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που μας θέλουν απέναντι από το λαό και χρησιμοποιούν τα Σώματα Ασφαλείας ως δύναμη καταστολής των αγώνων και των διεκδικήσεών του. Είμαστε απέναντι από τις πολιτικές που μας διαλύουν τη ζωή, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές.

Προερχόμαστε από το λαό και δεν ξεχωρίζουμε σε τίποτε από τους άλλους εργαζόμενους. Με ενότητα και κοινό αγώνα μπορούμε να τους εμποδίσουμε και να βάλουμε τέλος στις αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτή την ενότητα φοβούνται όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των λιμενικών.

Καταγγέλλουμε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που απορρίπτουν τις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων για προκήρυξη απεργιών και συνεχούς αγώνα. Ο στόχος τους είναι να υπάρξει «σιγή νεκροταφείου», για να διευκολύνουν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές. «Κρατάνε το φανάρι» στην κυβέρνηση, για να περνάει τα μέτρα και εμείς να ενημερωνόμαστε μετά την εφαρμογή τους.

Ο αγώνας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη και οριστική κατάργησή τους. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θα δώσει το παρών με όλες τις δυνάμεις της. Καλούμε τους συναδέλφους μας μόνιμους, πενταετείς και συμβασιούχους, να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, για να δυναμώσουμε την παρουσία μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα 15 Γενάρη που ψηφίζεται το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο.


Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis