Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 24/10/2017

Ανακοίνωση ΕΝ.Α.-Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.-Δ.Ε.Κ.Α. για το έκτακτο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

 

Μετά από αίτημά μας, συγκλήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ, το οποίο συνεδρίασε την 19-10-2017 και ώρα 16:00 με θέμα «Συμπληρωματικές Μεταθέσεις έτους 2017».

Κατά τις τοποθετήσεις μας, καταγγείλαμε την παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 8 του Π.Δ. 75/2016, που έγινε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του  Συμβουλίου Μεταθέσεων Κατωτέρων, για αναβολή της Συνεδρίασης, σε ημερομηνία μετά το 2ο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου, καθώς και την ευθύνη για τη στάση σιωπής ορισμένων, που για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Αναδείξαμε την υποχρέωση που έχουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο να στεκόμαστε θεματοφύλακες των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και να καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές κάθε καταστρατήγησή τους, αιτούμενοι την απόδοση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου και μη επιτρέποντας σε κανέναν να «παίζει» με τα κεκτημένα μας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, υπήρξε και ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός θέσεων που ορίστηκαν για την επαρχία, ο οποίος σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι ανάλογος των πραγματικών ελλείψεων-αναγκών.

Από πλευράς μας προτάθηκαν οι παρακάτω δράσεις-αντιδράσεις:

  1. Άμεση παράσταση διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στον Αρχηγό και στον Υπουργό μας, την ίδια ημέρα της συνεδρίασης.
  2. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας να καταγγείλει αρμοδίως την καταστρατήγηση του Κώδικα Μεταθέσεων, αιτούμενο απόδοση ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο.
  3. Άμεση σύγκληση Γενικού Συμβουλίου όπου να εκδηλωθούν και αντιδράσεις για τον απαράδεκτα μικρό αριθμό θέσεων που ορίστηκαν για την επαρχία.

Η 2η και 3η πρόταση μας έγιναν ομόφωνα αποδεκτές.

Τονίστηκε ότι για εμάς είναι πρωταρχικό ζήτημα η τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών για την προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας. Σε αυτό δεν χωράει καμία έκπτωση από κανέναν.

Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας, με κάθε κόστος.

ΕΝ.Α.-Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.-Δ.Ε.Κ.Α.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Έναρξη μαθημάτων κρητικών χορών σε τέκνα αστυνομικων

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis