Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Αχαΐας με τη Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Κ. ΣΚΛΑΒΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Αχαΐας με τη Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αχαΐας για τη συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κυρία Νικολάου Σοφία:

 

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων νέα διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσής μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο και τον Αντιπρόεδρο Σακελλαρίου Κωνσταντίνο με την Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου κα Νικολάου Σοφία παρουσία και του Υποστράτηγου κ. Σκλάβου Σπυρίδωνα προϊσταμένου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ).

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι Βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Αλεξοπούλου Χριστίνα και κ. Τσιγκρής Άγγελος καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της Ένωσης Εξωτερικών Φρουρών του Καταστήματός Κράτησης Πάτρας.

Στην συνάντηση αυτή αναλύθηκε διεξοδικά από την Ένωσή μας, με συγκεκριμένα στοιχεία, η υπηρεσιακή ανωμαλία που προκαλείται καθημερινά με ένα πάρεργο το οποίο βάση Νόμου εδώ και είκοσι χρόνια δεν αποτελεί καθήκον μας καθώς και το πόσο αυτό αποβαίνει εις βάρος της καθημερινής αστυνόμευσης και της προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά τους οι Βουλευτές ζήτησαν με την σειρά τους εφόσον υπάρχει, όπως αποδείχτηκε και στη σύσκεψη, και ταύτιση απόψεων μεταξύ και των εκπροσώπων των εργαζομένων των δύο υπηρεσιών, την άμεση απεμπλοκή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας από τις μεταγωγές αυτές, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης επιπλέον υπαλλήλων στην ΥΕΦΚΚ ώστε άμεσα να υπάρξει λύση.

Η Γενική Γραμματέας κα Νικολάου Σοφία μετά την ενημέρωση που είχε, δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρέπει άμεσα να απεμπλακούν οι Αστυνομικοί από την διαδικασία των μεταγωγών και ότι μέχρι αρχές του έτους αυτό θα γίνει πράξη, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα που της τέθηκε για ενίσχυση του προσωπικού της ΥΕΦΚΚ στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σίγουρα θετική έκβαση σε ένα χρόνιο αίτημα της Ένωσης μας καθώς υπάρχει για πρώτη φορά σύγκλιση απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η Ένωση μας θα αναμένει η δέσμευση αυτή να γίνει σύντομα πράξη αφού εκτός των άλλων πεποίθηση της Γενικής Γραμματέως όπως μας δήλωσε είναι ότι οι Αστυνομικοί πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να διεξάγουν το έργο τους.


                                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ: Σοβαρός κίνδυνος να ακινητοποιηθούν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας!