Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:22 | 08/01/2020

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε σήμερα με 11μελή αντιπροσωπεία Σουηδών βουλευτών. Επικεφαλής ήταν η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικής Ασφάλισης κα Maria Malmer Stenergard, ενώ την αποστολή συνόδευαν η Πρέσβης της Σουηδία, κα Charlotte Sammelin, και ο Σύμβουλος της Σουηδικής Πρεσβείας κ. Patrik Svensson.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κουμουτσάκος εξέθεσε την κατάσταση στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, όπως έχει διαμορφωθεί, με ιδιαίτερη αναφορά στις συνεχείς ροές και τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του θέματος. Εξήγησε λεπτομερώς τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος και τόνισε τη σημασία επίδειξης έμπρακτης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Σουηδίας, καθώς η πρώτη ως χώρα πρώτης γραμμής και η δεύτερη ως βασικός τελικός προορισμός έχουν κοινό συμφέρον για μείωση των ροών, αύξηση των επιστροφών και ισομερή καταμερισμό των βαρών. Σημείωσε, επίσης, την πρόθεσή του να συνεργαστεί στενά με τη νέα Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κα Ylva Johansson, την οποία έχει ήδη συναντήσει δύο φορές εν όψει της διαμόρφωσης της νέας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis