Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:58 | 28/04/2017

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε τις συνέπειες που έχει η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τα περιφερειακά αεροδρόμια στην ελληνογερμανική κοινοπραξία της «Fraport», σε βάρος τόσο της σωστής λειτουργίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, όσο και των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστικών φορέων και εργαζομένων, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στα συγκεκριμένα αεροδρόμια, και κυρίως της Μυκόνου και της Σαντορίνης, λειτουργούν με υποτυπώδη και πεπαλαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, που καθίσταται επικίνδυνος για τους πυροσβέστες, χωρίς καν να υπάρχουν γραφεία και γενικότερα ο απαραίτητος υποστηρικτικός εξοπλισμός για τη διεκπεραίωση και εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών τους.

Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που μετατέθηκαν στις νησιωτικές υπηρεσίες και έχουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης, σχετικά με τη στέγαση και τη διατροφή τους. Εκφράστηκαν οι αντιρρήσεις του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο κλεισίματος και συγχώνευσης υπηρεσιών, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, τονίστηκε η πλήρης αντίθεση για τις πρόσφατες τροποποιήσεις του κανονισμού μεταθέσεων, που έγιναν εργαλείο ξεσπιτώματος των πυροσβεστών για την κάλυψη οργανικών κενών, χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις. Τέθηκε το ζήτημα των 121 πενταετών πυροσβεστών που έμειναν, μετά την έξοδό τους από τη Σχολή, στη διάθεση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για περίπου ένα χρόνο, καθώς επίσης αναλύθηκε και η πρόταση του ΚΚΕ για την οριστική λύση του εργασιακού προβλήματος, με μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών και παράλληλα πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών που υπάρχουν στην πυρασφάλεια της χώρας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυξήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριο Τερζούδη. Στη συνέχεια περιόδευσε σε όλα τα γραφεία του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο με τους πυροσβέστες.

Ο Χ. Κατσώτης τόνισε την αναγκαιότητα οργάνωσης του αγώνα των πυροσβεστών, προκειμένου να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν λύσεις στα εργασιακά τους προβλήματα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, και ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα των πυροσβεστών.

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis