Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:37 | 15/09/2019

Αντιπροσωπία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο και τον Γενικό Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο, συναντήθηκε χθες Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 πρωινές ώρες με την Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αλεξοπούλου Χριστίνα στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα. Η Ένωσή μας συνεχάρη την Βουλευτή για την εκλογή της και την ανάληψη των νέων καθηκόντων της και την ενημέρωσε για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αχαΐας, υποβάλλοντας της και σχετικό έγγραφο υπόμνημα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν εκ μέρους της Ένωσής μας ήταν:

1. Η συνέχιση του σχεδιασμού και της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην ανατολική περιοχή της Πάτρας το οποίο θα προσφέρει σύγχρονες συνθήκες εργασίας για τους Αστυνομικούς και καλύτερο περιβάλλον εξυπηρέτησης για τους Πολίτες.

2. Η αντιμετώπιση της Πάτρας ως του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας, αλλά και ως συνοριακής περιοχής με έντονη κινητικότητα μετανάστευσης, και συνεχή ενίσχυση της με ικανό αριθμό προσωπικού μέσω μεταθέσεων (τακτικών και έκτακτων) αλλά και αποσπάσεων για την κάλυψη εποχιακών αναγκών.

3. Η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων (προτάθηκε η σύγχρονή επιλογή διαδικασίας leasing) και του Αστυνομικού εξοπλισμού (συστήματα επικοινωνιών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, εξειδικευμένο εξοπλισμό ένδυσης κλπ)

4. Η διακοπή των μεταγωγών ασθενών κρατουμένων (τακτικές & έκτακτες) από την Κλειστή Φυλακή Πάτρας προς Νοσηλευτικά Ιδρύματα από το Τμήμα Μεταγωγών και Δικαστηρίων Πατρών η οποία επιβαρύνει το σύνολό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αχαΐας μέσω ενισχύσεων με την ανάληψη της υποχρέωσης αυτής από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.)

5. Η απαλλαγή από τις διακομιδές ψυχασθενών μέσω της άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου που τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση και το οποίο αναθέτει τις αναφερόμενες διακομιδές σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με οχήματα του ΕΚΑΒ.

Η Βουλευτής Αχαΐας μας δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στα αιτήματα μας και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και μέσω απευθείας παρεμβάσεων στην Κυβέρνηση θα ενεργήσει ώστε να εξωραϊστούν οι συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών της Αχαΐας, αλλά και να βελτιωθεί το αίσθημα ασφαλείας των Πολιτών της περιοχής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis