Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 21/09/2017

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και το Σωματείο Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου για θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, ενώ ο κ. Βερναρδάκης εξέφρασε την εκτίμηση και την αναγνώριση για το έργο των πυροσβεστών και στην προσπάθεια που έγινε ιδιαίτερα φέτος, με τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν.

Το Σωματείο Πυροσβεστών παρέδωσε υπόμνημα στον Υπουργό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα, κυρίως σε λειτουργικό επίπεδο, όπως η μείωση προϋπολογισμών λειτουργικών αναγκών, η ανάγκη για θέσπιση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, οι ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμούς και το μειωμένο προσωπικό.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, η μονιμοποίηση των 5ετών πυροσβεστών. Αναφορικά με το ΣτΕ που γνωμοδότησε ότι πρέπει να σταματήσουν οι ανανεώσεις συμβάσεων που υπάρχουν τα τελευταία 15 έτη, το Σωματείο ζήτησε από τον Υπουργό την διευθέτηση του ζητήματος αυτού για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων, ενώ μέχρι τότε είναι επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσης του Π.Σ. με συμβάσεις που θα καλύπτουν τόσο την αντιπυρική περίοδο, όσο και την περίοδο πρόληψης των πυρκαγιών.

vardakis_vernardakis_pirosvestes_200917a.jpg

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε από την πλευρά του για προώθηση προς επίλυση των θεμάτων που έθεσε το Σωματείο, ενώ κυρίως στάθηκε στο θέμα για το οποίο είχε πρόσφατη πληροφόρηση, για την μονιμοποίηση των 5ετών. 

Συγκεκριμένα ο κ. Βερναρδάκης έκανε γνωστό ότι αναμένεται τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία θα μονιμοποιηθούν οι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης.

Για τον σκοπό αυτό καθώς και για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, προσδιορίστηκε νέο ραντεβού στις αρχές Οκτώβρη, ώστε να εξεταστούν οι εξελίξεις.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του εξήρε την προσπάθεια και το έργο των πυροσβεστών, υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους που είναι χρόνια και σημαντικά.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι το Υπουργείο πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις και να υποστηρίξει το έργο των Πυροσβεστών, όχι μόνο για το καλό των ίδιων των πυροσβεστών αλλά και για το κοινωνικό σύνολο που προστατεύεται από αυτούς. 

www.ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis