Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:04 | 06/11/2019

Πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνάντηση εργασίας μελών του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, με τον Υφυπουργό  Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, σε συνέχεια των συναντήσεών μας με την Ηγεσία του Υπουργείου και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπου έχουμε εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις μας για σειρά εκκρεμών ζητημάτων.

Ειδικότερα, θέσαμε υπόψη της Ηγεσίας τα θεσμικά αιτήματα του Κλάδου μας, όπως αυτά εμπεριέχονται στο ψήφισμα του 29ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας και τα αντίστοιχα ζητήματα που προέκυψαν από τα νομοθετήματα - προεδρικά διατάγματα που εκδόθηκαν από την προηγούμενη Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, χωρίς διαβούλευση με το συνδικαλιστικό μας Κίνημα (επαναφορά μετάθεσης μέσω της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προαγωγή Ανθ/μων, παραμονή στο Σώμα του αστυνομικού προσωπικού πέραν του ορίου ηλικίας, κ.α.) και ζητήσαμε την άμεση θετική ανταπόκρισή της. Επίσης, τέθηκαν υπόψη τους και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το αστυνομικό προσωπικό, όπως τα πρόστιμα με τα μη επικυρωμένα πόθεν έσχες παρελθόντων ετών, οι αποσπάσεις των αστυνομικών που εκλέχθηκαν στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανά την Επικράτεια, η αναμόρφωση της «Κανονιστικής Διαταγής Α.Ε.Α. περί μεταγωγών» κ.α. 

Από την πλευρά του Υφυπουργού επεδείχθη κατανόηση και μας δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όπου τούτο είναι εφικτό στην παρούσα φάση, θα υπάρξουν οι αναγκαίες υπηρεσιακές ενέργειες για τη θετική έκβαση των αιτημάτων μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, έχοντας πάντα ψηλά τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, συνεχίζει αγόγγυστα, μέσου του θεσμικού της ρόλου, να διεκδικεί την υλοποίηση αυτών και ως εκ τούτου την καλυτέρευση του εργασιακού και οικογενειακού βίου του αστυνομικού προσωπικού.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος 

[custom:google-ads]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis