Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 30/01/2018

Συνάντηση εφ όλης της ύλης πραγματοποίησε σήμερα το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τα στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με  κυριότερα, τον επανασχεδιασμό των περιφερειακών υπηρεσιών του Σώματος (Λιμενικός Καλλικράτης), τις οργανικές θέσεις, την εξέλιξη μέσα από το Σώμα σύμφωνα με την πρόταση που είχαμε υποβάλλει στο σ/ν, θέματα που αφορούν τα πληρώματα των Σκαφών, των ειδικών μονάδων, τον Λ.Α.Π, το ΤΑΛΣ, το Βαθμολόγιο των προερχομένων από Σχολή Λ/Φ και αυτά που άπτονται της εφαρμογής του ν.4504/17 και απαιτούν την έκδοση κανονιστικών πράξεων και προεδρικών Διαταγμάτων. Αναλυτικά καταθέσαμε και σχετικό υπόμνημα.

Εξηγήσαμε στον κ. υπουργό για κάθε ένα από αυτά, την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης τους και το πως αυτά θα συμβάλλουν με θετικό πρόσημο στην βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των στελεχών ΛΣ.ΕΛ.ΑΚΤ και την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Σώματος.

Ο κ. υπουργός ανταποκρινόμενος άμεσα και αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας, μας ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για τα θέματα του ΤΑΛΣ και την εισαγωγή μέσω πανελληνίων στις  σχολές Λιμενοφυλάκων και Αξιωματικών στα πρότυπα της ΕΛΑΣ.

Επίσης ήταν θετικός για επεξεργασία του προτεινόμενου και ευνοϊκότερου βαθμολογίου για τους προερχόμενους από σχολή Λ/Φ και την τροποποίηση της Υ.Α για το ΛΑΠ εντάσσοντας τις ορθοδοντικές δαπάνες καθώς και την φιλοξενία των τέκνων σε παιδικές κατασκηνώσεις .

Ακόμη με εντολή του, θα μας προωθηθούν όλα τα σχεδία των Π.Δ που βρίσκονται προς επεξεργασία καθώς και του σχεδίου κανονισμού για τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών, για υποβολή προτάσεων μας, πριν την ολοκλήρωση και υπογραφή τους.

Η σημερινή συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, απέδειξε πραγματικά την πρόθεση και των δύο πλευρών για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία προς όφελος του ΛΣ.ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis