Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο πρέσβη για το προσφυγικό

Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο πρέσβη για το προσφυγικό

Εν μέσω αναβρασμού στα νησιά του βορείου Αιγαίου για τις εικόνες χάους που εξακολουθούν να προβληματίζουν και ενώ η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τα μέτρα αποσυμφόρησης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη της Γαλλίας, Πατρίκ Μαζονάβ.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί «ευρωπαϊκό πρόβλημα, που υπερβαίνει το κάθε κράτος-μέλος χωριστά».

Η αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογραμμίστηκε, ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.Όπως αναφέρεται επιπλέον, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς, επιβεβαιώθηκε επίσης, η στενή και διαρκής συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.

Τον σπονδυλωτό κίνδυνο που προκαλεί η επιδείνωση του μεταναστευτικού – προσφυγικού φαινομένου επισήμανε νωρίτερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τα hot spot θα καταρρεύσουν, ριζοστικοποιημένοι ισλαμιστές θα περάσουν και πάλι στην Ευρώπη και η Συνθήκη Σένγκεν θα απειληθεί με κατάρρευση.

«Φοβάμαι ότι η κατάσταση όπως εξελίσσεται δεν πάει καλά. Μόνο στήριγμα της Ελλάδας είναι η ΕΕ», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ