Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 15/10/2019

Εν μέσω αναβρασμού στα νησιά του βορείου Αιγαίου για τις εικόνες χάους που εξακολουθούν να προβληματίζουν και ενώ η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τα μέτρα αποσυμφόρησης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη της Γαλλίας, Πατρίκ Μαζονάβ.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί «ευρωπαϊκό πρόβλημα, που υπερβαίνει το κάθε κράτος-μέλος χωριστά».

Η αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογραμμίστηκε, ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

[custom:google-ads]

Όπως αναφέρεται επιπλέον, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς, επιβεβαιώθηκε επίσης, η στενή και διαρκής συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.

Τον σπονδυλωτό κίνδυνο που προκαλεί η επιδείνωση του μεταναστευτικού – προσφυγικού φαινομένου επισήμανε νωρίτερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τα hot spot θα καταρρεύσουν, ριζοστικοποιημένοι ισλαμιστές θα περάσουν και πάλι στην Ευρώπη και η Συνθήκη Σένγκεν θα απειληθεί με κατάρρευση.

«Φοβάμαι ότι η κατάσταση όπως εξελίσσεται δεν πάει καλά. Μόνο στήριγμα της Ελλάδας είναι η ΕΕ», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis