Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 01/04/2021

Πραγματοποιήθηκε χθες, 31 Μαρτίου 2021, συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με το Προεδρείο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και από την πλευρά μας επισημάνθηκε ότι η Ομοσπονδία παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται τελευταία και αφορά στη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων και αστυνομικών συμβάντων, επιθέσεων εναντίον αστυνομικών κλπ. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και η ευθύνη όλων μεγάλη.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια στην επικοινωνία των δύο πλευρών, καθώς και οι δύο κλάδοι είναι στοχοποιημένοι, ιδιαίτερα από την εποχή των μνημονίων και εντεύθεν. Επιβάλλεται καλή συνεργασία δεδομένου ότι και οι δύο φορείς καταδικάζουμε τις ακραίες ενέργειες. Τονίσαμε δε ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα. Όλα στο φως με αντικειμενικότητα, τήρηση του Κώδικα δεοντολογίας και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

Τέλος, σημειώσαμε ότι οι δημοσιογράφοι βοήθησαν στην καθιέρωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των αστυνομικών όταν τα σωματεία υφίσταντο διώξεις, ενώ και σήμερα πολλά προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού και των αστυνομικών υπηρεσιών (ενδεικτικά αναφέρθηκε η κατάσταση στα γήπεδα) αναδεικνύονται με σχετικά ρεπορτάζ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis