Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:43 | 06/09/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., επισκέφθηκε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να συναντήσει τον νέο Αρχηγό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και να του ευχηθεί καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην αποστολή του, εκδηλώνοντας παράλληλα την πρόθεση μας να συνεισφέρουμε, πάντα με τον τρόπο που επιβάλλει ο συνδικαλιστικό μας ρόλος, αλλά και η ιστορία του Σωματείου μας.

Ο κύριος Αρχηγός μας δέχθηκε εγκάρδια, εκδηλώνοντας σαφώς την διάθεση και πρόθεση του για επικοινωνία σε όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και συνδέονται με τις διεκδικήσεις μας, τα δικαιώματα των εργαζομένων, και την προάσπιση της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη μας είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, κατόπιν παραινέσεως του κ. Αρχηγού, εισήλθαμε και σε κεφαλαιώδη ζητήματα που μας απασχολούν εκατέρωθεν.

Έτσι καταφέραμε να εκφράσουμε την :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυφύλακας έχει ανάγκη για αίμα! Παρακαλούμε τους αναγνώστες του Policenet.gr να ανταποκριθούν άμεσα

Ανάγκη να ανακτήσει το Αρχηγείο τον υπηρεσιακό-επιχειρησιακό χαρακτήρα,  αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις "πολιτιστικού" ενδιαφέροντος δράσεις.

Ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι επικοινωνιακές-επιδερμίδες κινήσεις και να αντικατασταθούν με τομές που αναβαθμίζουν τον αστυνομικό και το αστυνομικό έργο.

Ανάγκη να "κερδίσει έδαφος" το συμφέρον των αστυνομικών, που μεταφράζεται σε συμφέρον των πολιτών, σε αντίθεση με το πολιτικό συμφέρον που κρατά δέσμιο το Σώμα και το καθιστά υπηρέτη της πολιτικής τους.

Ανάγκη να ανακτηθεί η γενναιότητα της ευθύνης των αποφάσεων της Ηγεσίας σε αντίθεση με τον μηρυκασμό των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας, που τους συμπαρασύρουν ενίοτε σε επικοινωνιακές παρωδίες.

Εντέλει, να περάσει ο αστυνομικός και το αστυνομικό έργο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για να μπορεί να παράγει ασφάλεια για τους πολίτες και την κοινωνία.

Ο κύριος Αρχηγός μας θύμισε την πρότερη συνδικαλιστική του ιδιότητα και την ταύτισή του με την προαγωγή και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αστυνομικών.

Ταυτόχρονα, Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ορίσει τακτικές συναντήσεις ανά πυκνά χρονικά διαστήματα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.

Οι πρώτες του υπηρεσιακές πράξεις που συνδέθηκαν με την αυτοπρόσωπη παρουσία σε σημαντικά περιστατικά όπως εκείνο της εγκληματικής ενέργειας στο Φιλοπάππου, στιγματίζουν και την πρόθεσή του να επικεντρωθεί στο επιχειρησιακό σκέλος της Αστυνομίας, ενισχύοντας την αστυνομική δράση και επάρκεια ώστε η επικοινωνιακή προβολή να αποτελεί προϊόν της επιτυχίας και επιβράβευση και όχι αυτοσκοπός.

Μας εξέφρασε την επιθυμία του όπως αμέσως μετά την πραγματοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, να προβεί σε βαθιές τομές, σε πρόσωπα και υπηρεσίες, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας σε κάθε επίπεδο.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α εύχεται πραγματικά στον Αρχηγό του Σώματος μας, να ηγηθεί με τα εχέγγυα που του προσδίδουν οι επί δεκαετίες αστυνομική πείρα και εμπειρία, με τις αρετές και τα προσόντα που τον αξίωσαν πρώτο τη τάξη αξιωματικό, αλλά και την βοήθεια του Θεού, να προστατεύει από γεγονότα που υποβαθμίζουν εκ φύσεως την δύναμη και την δυνατότητα των ανθρώπων.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis