Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:51 | 24/02/2021

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και τον Πρόεδρο Δ.Σ. αυτής, κ. Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, συναντήθηκε σήμερα στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), μετά από αίτημά μας, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ΜΤΣ-ΝΙΜΤΣ, Αντιστράτηγο ε.α. κ. Αντώνη ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή, Ταξιάρχου κ. Αθανασίου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, προκειμένου να ενημερωθούμε για την καταβολή των μερισμάτων και του Βοηθήματος  Οικογενειακής  & Επαγγελματικής  Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) από 1-1-2017 και έπειτα.

Από πλευράς μας, αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Πρόεδρο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, ζητήσαμε ενημέρωση για:

α) το που βρίσκεται σήμερα η νομοθετική ρύθμιση για την αντιστοίχιση των μεριδίων με τα μισθολογικά κλιμάκια του ειδικού μισθολογίου (ν.4472/2017), ύστερα και από την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής Εξέτασης και Υποβολής Πρότασης Σχεδίου Νόμου, για την τροποποίηση - συμπλήρωση της νομοθεσίας του ΜΤΣ {η υπ’ αριθ. Φ.951.1/53/1254866/Σ.2125 από 03-06-2020 ΚΥΑ (Β-2422)} και

β) την καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στα τέκνα των μετόχων και μερισματούχων συναδέλφων μας από 01-01-2017, κατόπιν και των πρόσφατων ζητημάτων παραγραφής, τα οποία αναδείχθηκαν, προφανώς, από εσφαλμένη ενημέρωση των παρακινούντων σε υποβολή αιτήσεων προς το ΜΤΣ.

Ο κ. Πρόεδρος, από πλευράς του, αφού μας συνεχάρη για τον δυναμισμό, το ενδιαφέρον και τη σοβαρότητα που προσεγγίζουμε τα θέματα του Ταμείου, μας γνώρισε ότι η ως άνω νομοθετική ρύθμιση υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Νικόλαο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ και σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, βρίσκεται στο Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του ΥΠΕΘΑ, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν επιφέρει μειώσεις σε κανέναν μέτοχο - μερισματούχο και έχει προβλεφθεί ειδική ρύθμιση – δικλείδα ασφαλείας για την άμεση διόρθωση τυχόν στρεβλών περιπτώσεων που δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν στην αρχική επεξεργασία.

Αναφορικά με το ΒΟΕΑ, μας ενημέρωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής αυτού, είτε οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν από το Ταμείο μας έναντι του βοηθήματός τους είτε δεν έχουν λάβει καθόλου.

Η Ομοσπονδία μας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις διαχρονικές όσο και τις έκτακτες οικονομικοασφαλιστικές ανάγκες των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, συνεχίζει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το έργο της. 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis