Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:17 | 22/01/2021

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάφο Κώστα συναντήθηκε σήμερα η Ομοσπονδία μας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα  ζητήματα, που αφορούν στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε σειρά συγκεκριμένων θεμάτων ζητώντας από τον κ. Υφυπουργό να συμβάλει στην επίλυσή τους.

Ο κ. Υφυπουργός εξήρε το έργο και την προσφορά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναγνωρίζοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τα στελέχη του Σώματος με κάθε τρόπο και δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημα.

Από την πλευρά μας υποβλήθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Πληρώματα πλωτών περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Υπολογισμός στο διπλάσιο του χρόνου υπηρεσίας στα πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την επέκταση και εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 41 του π.δ. 169/2007 (Α΄169), στους κυβερνήτες και μηχανικούς, καθώς και στους αρμενιστές και μηχανοδηγούς οι οποίοι επιχειρούν με πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Θεωρούμε επιβεβλημένη την αναμόρφωση της νομοθεσίας του ωραρίου εργασίας, με ειδική μνεία στα πλωτά, αλλά και του κανονισμού λειτουργιάς πλωτών μέσων σύμφωνα πάντα με την αποστολή του Σώματος και με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των στελεχών.
  1. Υπολογισμός χρόνου Υπηρεσίας στο διπλάσιο (μάχιμη 5ετία). Επέκταση στο σύνολο τωνστελεχών του Σώματος των διατάξεων του άρθρ. 40 του Π.Δ. 169/2007. Ειδικότερα ζητήσαμε την άρση της υφιστάμενης αδικαιολόγητης διάκρισης, που υφίσταται εις βάρος μερικών κατηγοριών στελεχών, τα οποία αν και παρέχουν τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες, με βάση τις αναχρονιστικές διατάξεις του ν. 142/1974 δε δύνανται να προβούν σε αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας.
  2. Αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας βαθμολογικά. Ζητήσαμε την αναγνώριση και την προσμέτρηση βαθμολογικά στους βαθμούς Α/Ξ ΛΣ του πραγματικά υπηρετηθέντος χρόνου ευδόκιμου προϋπηρεσίας στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως Λ/Φ, με ανώτερο όριο τα τρία (03) έτη τα οποία ετίθεντο ως υποχρεωτική προϋπόθεση για το δικαίωμα συμμετοχής των προερχομένων εκ Λ/Φ στις προκηρύξεις διαγωνισμών κατάταξης Υπαξιωματικών Λ.Σ.
  3. Αποκατάσταση της αδικίας των που προερχόμενων από την κατηγορία Ο.Π.Υ. – Ε.Π.Υ. – Ε.Μ.Θ. Ζητάμε το άρθρ. 23 του ν. 4532/2018 (Α΄63) να εφαρμόζεται στο σύνολο των βαθμοφόρων, που έχουν υπηρετήσει ως ΟΠΥ-ΕΠΥ-ΕΜΘ στις Ένοπλες Δυνάμεις ανεξάρτητα εάν αποτελούσε προσόν κατάταξης  ή το χρόνο κατάταξής τους στις ανωτέρω σχόλες.
  4. Τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του Π.Δ. 81/2012 (ΦΕΚ Α’ 139) Μέγιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό. Αναφορικά με τους Αξιωματικούς προερχόμενους από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. (εντός οργανικών θέσεων) με στόχο τη βαθμολογική προσέγγιση-εναρμόνιση σε σχέση με τη βαθμολογική εξέλιξη των υπόλοιπων κατηγοριών Αξιωματικών.
  5. Εφαρμογή του άρθρου 9 ν.3144/2003 για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους που εργάζεται το προσωπικό του Λ.Σ. Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση των διατάξεων του παραπάνω νόμου, την έκδοση του σχετικού Π.Δ. το οποίο θα καθορίσει τα μέτρα υγιεινής και προστασίας της ζωής των στελεχών τα οποία θα πρέπει να λαμβάνονται για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου κατά ειδικές εργασίες ή δραστηριότητες, παρέχοντας ασφαλείς συνθήκες τόσο για μας όσο και για τους συναλλασσόμενους με εμάς πολίτες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis