Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 07/12/2018

Με τον Αντιπρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτη ΣΓΟΥΡΙΔΗ και άλλα στελέχη του κόμματος συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας (04-12-2018), με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα και ενημέρωσαν αναλυτικά για τα θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά αιτήματα που απασχολούν σήμερα το αστυνομικό προσωπικό του Σώματος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα  και δη σε αυτά που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά παραμένουν ανεπίλυτα, όπως είναι ενδεικτικά η εκπροσώπηση των εργαζομένων αστυνομικών στο ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και για την οποία απαιτείται απλή ρύθμιση.

Εκτενής αναφορά έγινε από την πλευρά του Προεδρείου της ΠΟΑΣΥ στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και στις μισθολογικές αδικίες που εξακολουθούν να υφίστανται, επαληθεύοντας όλα όσα εξ’ αρχής είχαμε τονίσει ως Ομοσπονδία, όταν προωθήθηκε το νέο ενιαίο μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ. Ως εκ τούτου, παραμένει στο ακέραιο το αίτημά μας για αλλαγή του ισχύοντος άδικου μισθολογίου μετά από ουσιαστικό διάλογο. Τέθηκε, επίσης το πρόβλημα της μη ύπαρξης επαρκούς βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών του Σώματος, καθώς και της συνεχιζόμενης αδικίας με τη μη τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Aπόφασης (ΚΥΑ) για την καταβολή του επιδόματος ΕΚΑΜ, στο ύψος των αποδοχών που ελάμβαναν προ της έκδοσης της υπ' αριθ. 8002/1/520-γ΄ από 15-03-2018 ΚΥΑ (Β-1021), καίτοι η σχετική δαπάνη έχει ενταχθεί από πέρυσι στον προϋπολογισμό έτους 2018, εγείροντας ζητήματα και αναδρομικής χορήγησής του κ.λπ.

Αναλυτική ενημέρωση έγινε και για τις συνδικαλιστικές διώξεις που έχουν δρομολογηθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εις βάρος έξι στελεχών του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκφράστηκε η στήριξή τους σε όσα αιτήματά μας δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, όπως η εκπροσώπηση στο ΔΣ του ΜΤΣ, αλλά και σε αυτό για την αναμόρφωση του επιδόματος ΕΚΑΜ.

Τέλος, εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους στη συνδικαλιστική δράση της Ομοσπονδίας και τόνισαν ότι δεν νοείται στις μέρες μας συνδικαλιστική δίωξη αστυνομικών για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis