Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:27 | 08/07/2020

H ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ είχε χθες η Ομοσπονδία μας στο γραφείο του, προκειμένου να τεθούν υπόψη του θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματά μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα παρουσία και του Αντιπροέδρου του ΕΦΚΑ κ. Επαμεινώνδα ΑΤΣΑΒΕ, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται τα συνταξιοδοτικά θέματα των ενστόλων.

Από την πλευρά μας, θέσαμε κατ’ αρχήν το θέμα της αναγνώρισης του αστυνομικού λειτουργήματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, τονίζοντας ότι υπάρχει ανοικτός διάλογος επ’ αυτού με την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στο πλαίσιο αυτό θα υποβάλλουμε και σχετική μελέτη. Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε ότι το αίτημα αυτό είναι διαχρονικό και δίκαιο και γι’ αυτό θα αναμένει με ενδιαφέρον τη μελέτη αυτή, ώστε να υπάρξει ρύθμισή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Το δεύτερο θέμα που θέσαμε, είναι η αναγνώριση της μάχιμης 5ετίας στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, αίτημα που έχουμε ήδη θέσει και στην πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και για το οποίο ο κ. Υπουργός είπε ότι συμφωνεί με την πρότασή μας και αναμένει τη νομοθετική διάταξη που θα του υποβάλλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από τον κ. Υπουργό ζητήσαμε επίσης να επανεξετάσει το πλαίσιο αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας με το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή 6,67% των συντάξιμων αποδοχών αντί του 20% που ισχύει σήμερα, προκειμένου με τη ρύθμιση αυτή να είναι εφικτή η εξαγορά της από όσους δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση, όσο αυτή ίσχυε. Και γι’ αυτό το αίτημά μας υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του ότι θα το εξετάσει.

Παράλληλα του θέσαμε το θέμα της ασφάλισης του Ένστολου Προσωπικού Ειδικών Καθηκόντων (Ιατροί -Μηχανικοί) της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία και να εφαρμόζονται οι συνταξιοδοτικές- ασφαλιστικές διατάξεις του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως ισχύουν αυτές κάθε φορά.

Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων των εν αποστρατεία συναδέλφων μας και όπως μας ενημέρωσε ο παριστάμενος αντιπρόεδρος του ΕΦΚΑ, ανέρχονται σε 550 περίπου και αφορούν τα έτη 2018 και 2019, αναγνωρίζει ότι υπάρχει καθυστέρηση λόγω έλλειψης προσωπικού και ζήτησε από το Υπουργείο μας να διατεθούν πέντε αστυνομικοί, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία χορήγησης. Ο κ. Υπουργός, μας διαβεβαίωσε ότι οι νέες συντάξεις (2020) έχουν εκδοθεί σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ από τον προσεχή Οκτώβριο με την πλήρη λειτουργία του συστήματος ΑΤΛΑΣ οι νέες συντάξεις θα εκδίδονται εντός πενταλέπτου και παράλληλα θα γίνει και επαναπροσδιορισμός των παλαιών συντάξεων με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου.

Ο επαναπροσδιορισμός των συντάξεων, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξησή τους έως και 200 ευρώ, αναλόγως των ετών υπηρεσίας και του κατεχόμενου βαθμού.

Τέλος η Ομοσπονδία μας, εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες της στον κ. Υπουργό, διότι έκανε άμεσα αποδεκτό το αίτημά μας να αποδίδονται εξ ολοκλήρου, στο 100%,  οι συντάξεις χηρείας, όταν χάνει τη ζωή του αστυνομικός κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, καταργώντας δηλαδή την ισχύουσα διάταξη που προβλέπει τη χορήγηση κατά 70%.

Συνεχίζουμε τις επαφές και τις παρεμβάσεις της σε κάθε αρμόδιο αξιωματούχο, προκειμένου να επιτύχει την ικανοποίηση και των άλλων αιτημάτων που μας απασχολούν κατά προτεραιότητα αυτό το διάστημα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων.

2014 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis