Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 22/10/2019

Την 22α Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην καθυστέρηση έκδοσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων (υπάρχουν κυρίες συντάξεις χηρείας από το 2016 που δεν έχουν εκδοθεί), στη δικαιότερη ανταποδοτική σύνταξη των νέων συνταξιούχων και στη δημιουργία ορφανικής κατηγορίας.
[custom:google-ads]
Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η επίσπευση έκδοσης των συντάξεων μέσω νομοθετικών και μη ενεργειών, που έχουν ξεκινήσει ήδη, όπως επιστροφή 86 υπαλλήλων που είχαν απομακρυνθεί από το ΓΛΚ και απαγόρευση απομάκρυνσης υπαλλήλων από τον ΕΦΚΑ. Η δικαιότερη ανταποδοτική σύνταξη θα προκύψει μέσω αναδιάρθρωσης των ποσοστών αναπλήρωσης που θα προκύψει μετά από μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα είναι εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων της χώρας. Την πρόταση για δημιουργία ορφανικής οικογένειας την βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα και έδωσε εντολή να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες συζητήσεις επί του θέματος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α τέλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την ταχύτητα εφαρμογής του ν.4611/2019 (70%), επέδωσε το συνημμένο υπόμνημα με όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Από το σύλλογο παρόντες ήταν η πρόεδρος κ. Λαμπρινή Σαμαρά, η α' αντιπρόεδρος κ. Πόπη Δεληγιάννη, τα μέλη του ΔΣ κ. Έφη Γκόνα και κ. Διονυσία Παπαχριστοπούλου και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis