Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:50 | 14/11/2019

Την Τετάρτη 13/11/2019 και ώρα 12.30΄ η Ένωσή μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Ταξίαρχο Κο Ιωάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ.

Αρχικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο ευχήθηκε στον Ταξίαρχο καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Άλλωστε η συγκεκριμένη Διεύθυνση έχει ανταπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν με την σταδιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης, καθώς και τις προκλήσεις των τελευταίων ετών με την κορύφωση του φαινομένου της μετανάστευσης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Ελευθέριος Βενιζέλος να βραβεύεται επανειλημμένα ως ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε αφενός τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, που σε πολλές περιπτώσεις στερήθηκαν την ομαλότητα όσο αφορά την υπηρεσιακή τους ζωή με επακόλουθα στην ιδιωτική τους, συμβάλλοντας αποτελεσματικά αφετέρου δεν πρέπει να λησμονούμε πως όλες οι διοικήσεις οι οποίες πέρασαν από τη Διεύθυνση Αερολιμένα Αθηνών, έβαλαν το λιθαράκι τους ανάλογα με τις περιστάσεις προκειμένου το επίπεδο του προσωπικού αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες να βρίσκονται σε υψηλά στάνταρ.

Ευελπιστούμε λοιπόν να συνεχιστεί η εργασιακή ειρήνη και ευχόμαστε να συμβάλει αποτελεσματικά ο νέος Ταξίαρχος και με την συνδικαλιστική ιδιότητα που κατέχει, η οποία του προσδίδει μια πρόσθετη υποχρέωση για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.
[custom:google-ads]

Συζητήθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αερολιμένα με μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να εξειδικευθεί και να εκπαιδευτεί στον έλεγχο διαβατηριακού ελέγχου, αλλά και της ενίσχυσης του Τμήματος Τάξης Αερολιμένα, του Γραφείου Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η Διεύθυνση Αερολιμένα Αθηνών να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της προστασίας του μεγαλύτερου συνόρου της χώρας, αλλά και της ασφάλειας της αεροδρομιακής κοινότητας, χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα του προσωπικού.

Επίσης, συζητήθηκε εκτεταμένα το σύστημα των αριθμών των αλλαγών που εργάζονται εδώ και Είκοσι Πέντε (25) χρόνια οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία σε όλα τα τμήματα του αερολιμένα και διαβιβάστηκε από την Ένωσή μας η επιθυμία των συναδέλφων μας να συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο, διότι, μεταβολές στο εν λόγο σύστημα μπορεί να δημιουργήσουν κακό προηγούμενο που μπορεί στο μέλλον να αποβούν μοιραίας αυξάνοντας τα προβλήματα αντί να τα επιλύσουν.

Επιπροσθέτως, τέθηκε για άλλη μία φορά το ζήτημα των μέτρων τάξης που μετά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κανονισμού για την πληκτρολόγηση όλων των πολιτών που ισχύει εδώ και Οκτώ (8) περίπου μήνες, αλλά και η μελλοντική διαδικασία ελέγχου Entry Exit που πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2021 για τις πτήσεις έξτρα Σένγκεν και προβλέπει καταχώρηση όλων των επιβατών πριν τον έλεγχο διαβατηρίων σε μια ξεχωριστή βάση δεδομένων και απαιτεί σίγουρα αύξηση της οργανικής δύναμης στην Διεύθυνση, αλλά και σημαντική ενίσχυση καθώς και πλήρης απαλλαγή από κάθε είδους μέτρα τάξης.

Πρέπει να επισημανθεί ότι από την Διεύθυνση Αερολιμένα, βρίσκονται ήδη αποσπασμένα Εκατόν Δέκα (110) άτομα, που ενώ φαίνονται στην οργανική δύναμη εδώ και πολλά χρόνια, δεν υπηρετούν στις υπηρεσίες τους και επιπροσθέτως το Ελευθέριος Βενιζέλος, τα τελευταία χρόνια διαχειρίζεται άνω των Εκατό Χιλιάδων (100.000) ατόμων καθημερινά (αφίξεις και αναχωρήσεις).

Ο Ταξίαρχος αφού μας ευχαρίστησε για την επίσκεψη μας επισήμανε ότι πρόθεση του είναι καταρχήν η εργασιακή ειρήνη καθώς και ο σεβασμός στα δικαιώματα του Έλληνα αστυνομικού και ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία θα κάνει το παν έτσι ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αερολιμένα Αθηνών. Μας επισήμανε ότι ήδη έδωσε διαταγή να ξε χρεωθούν άμεσα όλες οι οφειλόμενες αναπαύσεις όχι μόνο αυτές που στερήθηκαν οι συνάδελφοι από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση της διεύθυνσης αλλά και όλες όσες οφείλονται από παρελθόντα έτη. Επίσης τόνισε ότι δεν έχει την πρόθεση να διαταράξει κανένα σύστημα αλλαγών πλην όμως θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο Περιστασιακά και όταν αυτό είναι αναγκαίο να επαναπροσδιορίσει κάποια ζητήματα πάντα όμως με σκοπό να καλυτερεύσει τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών και όχι να τις χειροτερεύσει. Ήδη απ’ ότι μας επισήμανε κατήργησε κάποια πόστα που κατά την γνώμη του δεν ήταν απαραίτητα προκειμένου η υπηρεσία να λειτουργήσει καλύτερα.

Εμείς από τη μεριά μας θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε κάθε αγαθή και καλή προσπάθεια με γνώμονα την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας που υπηρετούν σε όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. Όμως επισημαίνουμε την ευθύνη όσων αρνούνται πεισματικά να ενισχύσουν την Διεύθυνση Αερολιμένα με προσωπικό γιατί οποιοδήποτε συμβάν διαδραματιστεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι σίγουρο πως θα έχει δραματικά επακόλουθα για την χώρα μας με διεθνές αντίκτυπο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΤΣΑΠΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis