Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:58 | 23/02/2017
Την 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00, η Ένωσή μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο.
 
Μεταφέραμε στο κύριο Γενικό τα προβλήματα των Αστυνομικών Τμημάτων Τάξης  και των Τμημάτων Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
 
Συγκεκριμένα, θέσαμε το θέμα των οφειλόμενων Ημερήσιων αναπαύσεων που ξεπερνούν τις 1000 σε όλη την διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής. Επίσης, το ζήτημα της διάθεσης  μέτρων τάξης, ειδικά στην Διεύθυνση Μεταγωγών και στο Εφετείο Αθηνών από την Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής στην οποία υπάγονται τα λιγότερα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, αλλά και από την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου-εξόδου και  το μεγαλύτερο σύνορο της χώρας μας της οποίας  είναι ο καθρέφτης της στο εξωτερικό.          
 
Επίσης, το ζήτημα της φύλαξης στόχων από Υπηρεσίες που έχει ως αποτέλεσμα, ειδικά το Τμήμα Τάξης Κορωπίου καθώς και το Τμήμα Τάξης Βουλιαγμένης,  σε πολλές των περιπτώσεων να μην είναι σε θέση να έχουν αστυνομικό σκοπό. Προτείναμε να γίνει επαναξιολόγηση και επαναπροσδιορισμός  των φυλασσόμενων στόχων.
 
Επιπρόσθετα, το ζήτημα της φύλαξης του σκοπευτηρίου του Μαρκοπούλου από τα όμορα Αστυνομικά Τμήματα που δημιουργεί το παράλογο φαινόμενο κάποιες Αστυνομικές Υπηρεσίες να επιφορτίζονται με τη φύλαξη μιας άλλης.
 
Τα ανωτέρω προβλήματα έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό αλλά και να διακυβεύεται η ασφάλεια του πολίτη στις περιοχές αρμοδιότητας τους.
 
Τονίστηκε ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μεγάλη υποστελέχωση κατά το ¼ της δύναμης στην Δ.Α.Ν/Α.Α από μεταθέσεις, αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις προς άλλες υπηρεσίες. Αυτό έχει ως συνέπεια να καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις δίχως ουσιαστικά να υπηρετούν εκεί.
 
Ο κύριος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, τόνισε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να ενισχυθούν τα Τμήματα Τάξης αλλά και ενέργειες για όσο το δυνατόν μείωση στον αριθμό των Αστυνομικών που διατίθεται για μέτρα τάξης. Ακόμη, μας επισήμανε ότι η αναδιάρθρωση που πρόκειται να υλοποιηθεί τις  αμέσως  επόμενες ημέρες θα λύσει πολλά προβλήματα, δημιουργώντας  καινούργια δεδομένα, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση Δυνάμεων.
 
Τέλος μας διαβεβαίωσε ότι σε χρονικό διάστημα δύο μηνών θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα των ενεργειών του.
 
         
Για το Δ.Σ.
-O-                                                                               -O-
Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας
 
 
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                 ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

 

6978079503                                                                              6977665820
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis