Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 16/02/2017

Την 14/02/2017 και ώρα 12:00, η Ένωσή μας, επισκέφτηκε τον νεοπροαχθέν Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗ καθώς και τον νέο Διευθυντή  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μαρίνο ΣΤΑΓΑΚΗ.

     Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής μετά τις επισκέψεις μας στα Τμήματα Τάξης διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι τα εξής:

-          Οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί λόγω της αισθητής πτώσης του προσωπικού.

-          Οι αποσπάσεις και οι προσωρινές μετακινήσεις έχουν αποδυναμώσει πλήρως τα Τμήματα Τάξης, συγκεκριμένα τον τελευταίο χρόνο έχουν μετακινηθεί 99 άτομα από την Διεύθυνση Νοτιοανατολικής προς την Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και άλλες προνομιούχες Υπηρεσίες, βέβαια η οργανική θέση που καταλαμβάνουν δυσχεραίνει την προσπάθεια ενίσχυσης των Α.Τ.

-          Η φύλαξη του σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου απασχολεί καθημερινά  επτά άτομα συν  τέσσερις  αποσπασμένους. Άρα μια υπηρεσία φυλάσσεται από άλλες, δυσχεραίνοντας το έργο της, που είναι η ασφάλεια του πολίτη.

-          Επίσης, η διάθεση αστυνομικών για μέτρα στην Διεύθυνση Αθηνών  (15 περίπου άτομα σε καθημερινή βάση) από την Διεύθυνση Νοτιοανατολικής στην οποία υπάγονται 15 μόλις Τμήματα Τάξης με ολιγάριθμη δύναμη.

-          Οι τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη ΜΟΥΖΑΛΑ για ενίσχυση του  Ελληνικού το οποίο, πρέπει να την αναλάβουν άλλες Υπηρεσίες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό τον σκοπό. Από την δημιουργία του Κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων τόσο στο  Ελληνικό όσο και στο Λαύριο, η Διεύθυνση  δεν έλαβε ενισχυτική δύναμη.    

   Ο κύριος Ταξίαρχος, ταυτίζεται απόλυτα με τις επισημάνσεις μας και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα συμβάλλει από την μεριά του στην προσπάθεια μας για την επίλυση των προβλημάτων.

   Όσο αφορά την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, το μεγάλο πρόβλημα είναι η μόνιμη διάθεση των Συναδέλφων που Υπηρετούν στα Τμήματα Ασφαλείας, σε στόχους και μέτρα σε άλλες Διευθύνσεις , ειδικά από τα ιδιαίτερα απομακρυσμένα από το κέντρο της Αθήνας Τμήματα Ασφαλείας.

   Θα πρέπει λοιπόν, να γίνει επαναπροσδιορισμός και επαναξιολόγηση των φυλασσόμενων στόχων έτσι ώστε να αποφασιστεί η μόνιμη φύλαξη τους και να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες αρμοδιότητας τους.

    Επιπρόσθετα, το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται στα Τμήματα Ασφαλείας των Μεσογείων, τα οποία έχουν υποστελεχωθεί και λειτουργούν υποτυπωδώς και με το φιλότιμο των Συναδέλφων  και των Διοικητών αυτών.

     Μέγα θέμα, το γνωστό που απασχολεί όλες τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο απαρχαιωμένος στόλος  των οχημάτων καθώς και αυτών που βρίσκονται σε ακινησία.

     Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο Διευθυντής συντάσσεται με τις επισημάνσεις μας και τόνισε ότι θα σταθεί δίπλα μας για την επίλυση τους.

     Η Ένωσή μας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ προκειμένου να μεταφέρουμε την κατάσταση που επικρατεί και να δοθούν λύσεις.

 

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

 

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

6978079503                                                                                        6977665820

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis