Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:21 | 28/11/2016

Το προεδρείο της Ένωσής μας, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που έχει αναπτύξει για ενημέρωση όλων των βουλευτών του Νομού Φθιώτιδας σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, πραγματοποίησε συνάντηση με τον βουλευτή Φθιώτιδας και τέως Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, κατά την διάρκεια της οποίας παραδόθηκε υπόμνημα και αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα σημαντικότερα από αυτά, ήτοι:

  •     Η αναγκαιότητα άρσης των μισθολογικών μας περικοπών και η πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  •     Η διασφάλιση των ασφαλιστικών μας Ταμείων και η διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών.
  •     Η ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας με νέες προσλήψεις, με εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, αλλά και με καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας από τους Κυβερνώντες.
  •     Η αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και η καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.
  •     Η διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό τη μορφή φιλοδωρήματος.
  •     Η αναζήτηση λύσεων στο μεταναστευτικό ζήτημα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η μη αναγωγή του ως ζήτημα αστυνομικού περιεχομένου.
  •     Η ανάγκη υλοποίησης της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και της οργανικής υπόστασης αυτών, σύμφωνα με την πρόταση της Ένωσής μας.
  •     Η μεταστέγαση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σε σύγχρονα κτήρια που θα πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφαλείας.


Ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε το προεδρείο της Ένωσης για την προσπάθεια που καταβάλει το αστυνομικό προσωπικό υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα στα προβλήματά τους με όλες του τις δυνάμεις. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει για αξιολόγηση στο αρμόδιο Υπουργείο τις θέσεις της Ένωσής μας για σειρά ζητημάτων (π.χ. το υπό τροποποίηση οργανόγραμμα και τη μεταστέγαση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας), ενώ για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις αποδοχές και τις συντάξεις των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας ανέφερε ότι προφανώς οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να εφαρμόζονται, λαμβάνοντας όμως πάντα υπόψη την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το Νοέμβριο του 2014 όταν με απόφαση της τότε Κυβέρνησης ξεκίνησε η επιστροφή του 50% των περικοπών που είχαν επιβληθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος

ΔΟΥΜΑΝΑΣ Απόστολος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis