Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 19/10/2019

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Συνοριακών Φυλακών Νομού Έβρου:

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έλαβε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου, να ενημερώσει τόσο τους τοπικούς βουλευτές όσο και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. πραγματοποίησε συναντήσεις με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ Αναστάσιο, κ. ΚΕΛΕΤΣΗ Σταύρο και κ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟ Χρήστο στην Αλεξανδρούπολη.

Με τους κ. Βουλευτές έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σε άριστο κλίμα. Τους καταθέσαμε υπόμνημα και ταθήκανε αναλυτικά όλα τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις Υπηρεσίες του Νομού μας και οι προβληματισμοί μας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν τις μεταναστευτικές ροές.

[custom:google-ads]



Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:

1)      Η ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας με τον κατάλληλο σύγχρονο, εξειδικευμένο εξοπλισμό και ειδικού στόλου οχημάτων για την παραποτάμια περιοχή του Έβρου, προκειμένου η φύλαξη των συνόρων να είναι αποτελεσματική και οι συνθήκες εργασίας να είναι ανθρώπινες.

2)      Η ανάγκη επανασχεδιασμού των υπηρεσιακών αναγκών και επαναπροσδιορισμού των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό. Τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας με νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων με το κριτήριο της εντοπιότητας, σύμφωνα με το ΠΔ 84/2008 και η συνέχιση του προγράμματος Ασπίδας και στις δυο Διευθύνσεις του Νομού μας.

3)      Η επαναλειτουργία της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, καθώς από το 2017 στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης Υπηρεσιών καταργήθηκε και ενσωματώθηκε στο Α.Τ. Τυχερού με την δημιουργία Γραφείο Διαχείρισης Μετανάστευσης. Αυτό που επετεύχθη μονάχα είναι να μειωθεί το ηθικό του προσωπικού αλλά και να λειτουργεί κανονικά μια «ανύπαρκτη» Υπηρεσία.

 
Οι κ. Βουλευτές, εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού του Νομού μας στην Ελληνική Βουλή, άκουσαν με προσοχή τα δίκαια αιτήματά μας. Συμφώνησαν στην πολυεπίπεδη ευεργετική ανάγκη προσλήψεων νέων συνοριακών φυλάκων για τις Υπηρεσίες και την τοπική κοινωνία.

Μας διαβεβαίωσαν για τις δικές τους παρεμβάσεις στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου και θα επιδιώξουν την επίτευξη της ιδανικότερης λύσης τους.

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

Δείτε ακόμα στο Policenet.gr: Οι πιο κακοπληρωμένοι στην αιχμή του δόρατος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis