Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 10/10/2015

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08/10/2015 συνάντηση με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, παρουσία του Δ/ντή του γραφείου του, κ. Βασίλειου Μαστρογιάννη προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα βασικά αιτήματα μας  υποβάλλοντας του αναλυτικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ με τις προτεραιότητες που έχουμε ως Ομοσπονδία ήτοι:

  • Την ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Προσωπικού.
  • Την άμεση έκδοση Π.Δ. για το  Βαθμολόγιο.
  • Την ολοκλήρωση των διαδικασιών της επιτροπής για τον ΚΕΥΠΣ.
  • Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον Κανονισμό Μεταθέσεων.
  • Την ολοκλήρωση των διαδικασιών περί κρίσεων και προαγωγών.
  • Την επαναπροώθηση του σχεδίου Π.Δ. περί Υγείας και Ασφάλειας.
  • Την  αντικατάσταση του γερασμένου πυροσβεστικού στόλου.
  • Την προμήθεια στολών – αρβυλών  και μέσων ατομικής προστασίας.
  • Την παρέμβασή του για την διάσωση του επικουρικού μας ταμείου.  
  • Την παρέμβαση του ως προς το θεσμικό πλαίσιο για τις υποθέσεις   

Τζαναβάρη, Μάντζιου και Πολίτη. 

      Κατά την συνάντηση του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο του και ζητήσαμε την συχνή, τακτική επαφή και συνεργασία με το Υπουργείο, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε θετικά ο κ. Αν. Υπουργός και διαβεβαίωσε επίσης ότι στις προθέσεις του είναι η συνεχής συνεργασία με την Ομοσπονδία μας στην κατεύθυνση της αναζήτησης λύσεων στα προβλήματά μας.         

     Υπήρξε δέσμευση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το θέμα του ΚΕΥΠΣ και του Κανονισμού Μεταθέσεων και του ζητήσαμε να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα να δηλώσουν άπαντες εκ νέου τόπο συμφερόντων.

     Επίσης μας ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υλοποίηση  των δεσμεύσεων οι οποίες εάν και έχει προβλεφθεί η δαπάνη στο Μεσοπρόθεσμο Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής  2016-2019 καθώς αναμένεται η ψήφισή του για την Ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ.  και του Βαθμολογίου.

    Μας ενημέρωσε ότι θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, για την ολοκλήρωση σε εύλογο χρονικό διάστημα των ΕΔΕ  που χρονίζουν αφήνοντας να αιωρούνται σκιές χωρίς λόγο και  για το θέμα του Λ. Πολίτη, ότι γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση και έχουν ήδη δοθεί οι εντολές ώστε να υπάρξει νομική ρύθμιση για τη θετική και άμεση διευθέτηση του θέματος.

     Τέλος εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή και τον σεβασμό του για την προσφορά και την αυτοθυσία που επιδεικνύει το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση όλων των συμβάντων της αρμοδιότητάς του και επιδίωξή του είναι να αρχίσει άμεσα, όχι να εξετάσει τα προβλήματα αλλά να δώσει λύσεις  αρχίζοντας από τα θεσμικά.

     Η Ομοσπονδία μας εκτιμά ως απόλυτα θετική τη συνάντηση αυτή ιδιαίτερα ως προς το σκέλος της συνεργασίας μας σε τακτική βάση και θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση για την επίλυση των θεσμικών, ασφαλιστικών και οικονομικών προβλημάτων μας.

Διαβάστε το υπόμνημα

                     

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣO   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis