Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:43 | 07/03/2019

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2019 μεσημβρινές ώρες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Τσίτσικα Χαράλαμπου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ανδρικόπουλο Αριστείδη και τον Επιτελάρχη Αντιστράτηγο Δασκαλάκη Ανδρέα. Η συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα ήταν συνέχεια της προηγουμένης επίσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στο Αρχηγείο από αντιπροσωπεία της Ένωσης μας και είχε ως σκοπό την συνέχιση του διαλόγου με την Ηγεσία για την εύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

[custom:google-ads]

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

Δημιουργία θέσης υπηρεσιακού ιατρού στην ΔΑ Αχαΐας. Με εντολή του κ.Αρχηγού ικανοποιήθηκε ένα διαχρονικό αίτημα μας με την υπογραφή της σχετικής διαταγής. Πλέον οι συνάδελφοι θα αποφεύγουν τις μέχρι τώρα διαδικασίες μετάβασης στο ΚΕΤΧ και θα έχουν τον δικό τους υπηρεσιακό ιατρό. Για την εξέλιξη αυτή εκφράστηκε η ικανοποίηση μας προς τον κ. Αρχηγό ο οποίος έδωσε λύση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Καθαριότητα υπηρεσιών. Στο ζήτημα αυτό ο κ.Αρχηγός δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες το θέμα αυτό σε τοπικό επίπεδο που μας αφορά θα έχει λυθεί και τα συνεργεία καθαρισμού θα είναι στη θέση τους, αποκαθιστώντας έτσι την ομαλότητα και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών στο θέμα αυτό. Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε την Ηγεσία για την προσπάθεια που καταβλήθηκε τόσο από την τοπική Ηγεσία όσο και από τους συναδέλφους οι οποίοι και με ιδίους οικονομικούς πόρους κράτησαν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο την καθαριότητα στις υπηρεσίες μας αποφεύγοντας να δούμε εικόνες όπως σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Στην συνέχεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αντιμετωπίζουν οι Συνάδελφοι και χρίζουν άμεσης επίλυσης, όπως οι μεταγωγές κρατουμένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα και η φρούρηση του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας, θέματα τα οποία για την Ένωση μας βρίσκονται στην κορυφή των διεκδικήσεων. Για το πρώτο ζήτημα των μεταγωγών υπήρξε από πλευράς μας διεξοδική συζήτηση των θεμάτων που ανακύπτουν για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και τους κινδύνους που εγκυμονούνται και υπήρξε και από τις δυο πλευρές σύγκλιση απόψεων ότι το θέμα αυτό πρέπει να ρυθμιστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάτι για το οποίο ο κ.Αρχηγός υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Για το δεύτερο θέμα της φρούρησης του Δικαστικού Μεγάρου ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη απεμπλοκής των συναδέλφων προτείνοντας παράλληλα τρόπους για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Για το θέμα αυτό μας ενημέρωσε ότι άμεσα θα σταλούν άμεσα υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΑΕΑ για να βρεθεί λύση στο θέμα.

Στο θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής και οχημάτων, αναλύθηκε από τον Πρόεδρο η κατάσταση του στόλου των οχημάτων (περιπολικά, δίκυκλα, λεωφορεία και μεταγωγικά οχήματα) καθώς και η αναγκαιότητα προμήθειας νέων. Ο κ.Αρχηγός ανέφερε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια οχημάτων, πέραν αυτών του ΕΣΠΑ, και ότι με την ολοκλήρωση του στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει και για την Αχαΐα μέριμνα ειδικά για υπηρεσίες όπως η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η Άμεση Δράση και το Τμήμα Μεταγωγών και Δικαστηρίων Πατρών, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε το πράσινο φως για διαγωνισμό σε τοπικό επίπεδο για προμήθεια ελαστικών σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Στο σημείο αυτό εκφράστηκε η ικανοποίηση μας για την έλευση ενός (1) υπηρεσιακού λεωφορείου και δυο (2) τετρακίνητων οχημάτων (τ. Jeep), ενός για την ΟΠΚΕ και ενός για το ΑΤ Κλειτορίας ενώ ζητήθηκε να καταβληθεί προσπάθεια για άμεση ενίσχυση και με ένα (1) ακόμα μεταγωγικό όχημα για το ΤΜΔ Πατρών.

Τέλος κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητηθήκαν διεξοδικά θέματα αναβάθμισης υπηρεσιών όπως η ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΔΑ Αχαΐας και η περαιτέρω βελτίωση του σε εξοπλισμό, η προμήθεια εξοπλισμού υπηρεσιών Διμοιριών Υποστήριξης, του Τμήματος Μεταγωγών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων, όπου ο Πρόεδρος ενημέρωσε αναλυτικά την Ηγεσία για ελλείψεις που υπάρχουν σε όλη την περιφέρεια μας.

Ο κ.Αρχηγός κατανόησε το πρόβλημα και μας ενημέρωσε, από κοινού με τον κύριο Επιτελάρχη, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη διαγωνισμοί και η Αχαΐα θα ενισχυθεί και σε αυτόν τον τομέα.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Συναδέλφων οι οποίοι καθημερινά φροντίζουν για την διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας στους Πολίτες. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους και με επιχειρήματα και κατάθεση προτάσεων να μεταφέρουμε τα προβλήματα στην Ηγεσία η οποία δείχνει άμεσα αντανακλαστικά και πρόθυμη να δώσει λύσεις σε χρόνια ζητήματα.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis