Συνάντηση του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ
Συνάντηση του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη

Ο  Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεωνκ. Νότης Μηταράκης και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας την 23η Ιουλίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30,  με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Λαμπρινή Σαμαρά, την Α’ Αντιπρόεδρο Καλλιόπη Δεληγιάννηκαι τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Απόστολο Παπαπαρίση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α παρέδωσε στον κ. Υφυπουργό υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του. Ο κ. Υφυπουργός, αφού επισήμανε ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι η πληρωμή των συντάξεων χηρείας, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες εφαρμογής - υλοποίησης των αναγραφομένων στην πρόσφατη εγκύκλιο επί του άρθρου 19 του ν.4611/2019. Ειδικότερα και επί της ημερομηνίας πληρωμής σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2019. Την ημέρα εκείνη θα κατατεθεί η σύνταξη Οκτωβρίου ως έχει και την ίδια ημέρα ή την επόμενη θα κατατεθεί η διαφορά του ποσοστού από το 50 στο 70% της σύνταξης που θ' αφορά στα αναδρομικά πέντε μηνών. Από τη σύνταξη Νοεμβρίου (τέλος Οκτωβρίου) και μετά θα κατατίθεται πλέον το ποσό της αναπροσαρμοσμένης σύνταξης.
 
Η πρώτη συνάντηση αν και μη προγραμματισμένη και σχετικά σύντομη λόγω του φορτωμένου προγράμματος του κ. Υφυπουργού κρίνεται ικανοποιητική αφού ήταν φανερό ότι τόσο ο κ. Υφυπουργός όσο και η κ. Γενική Γραμματέας ήταν ήδη γνώστες των περισσότερων θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α.
 

Λαμπρινή Σαμαρά

Πρόεδρος Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πορείες φοιτητών κατά της κατάργησης του ασύλου