Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:42 | 15/04/2021

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε με το Διευθυντή του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA), κ. Michael O'FLAHERTY, σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2021/photos21/15042021dtsinantisi002.jpg

O Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φρούρηση των συνόρων από την ελληνική πλευρά, με τη συμβολή και των δυνάμεων του Frontex, καθώς επίσης στην καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών προστασίας και διαβίωσης των μεταναστών. 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. , αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προστασία των ανηλίκων και στη βελτίωση που διαπιστώνεται στις δομές υποδοχής μεταναστών καθώς και σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού, Λουκάς Τσώκος.

Επίσης, συμμετείχαν η κα Adrianna BOCHENEK, βοηθός Διευθυντή του Οργανισμού, η κα Charlotte NYGARD, Επικεφαλής της Μονάδας Τεχνικής Βοήθειας και Εγκαταστάσεων, η κα Βασιλική ΜΟΥΚΑΝΑΚΗ, στέλεχος Επιχειρησιακής Υποστήριξης στην ίδια Μονάδα και ο κ. Αριστείδης ΨΑΡΡΑΣ, Επικεφαλής Τομέα Ελλάδας της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων/ Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis