Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 08/09/2016

Κρίσιμες συναντήσεις και συζητήσεις για την αναβίωση του Turkish Stream και τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ελλάδας στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit.gr στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Αλεξάντερ Ντβόρκοβιτς αποφασίστηκε να έρθει και ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
Οι δύο Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν το πρωί του Σαββάτου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη με θέμα την αναβίωση της συμφωνίας για τον αγωγό που είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2015 και είχε παγώσει εξαιτίας της ρωσοτουρκικής κρίσης.
Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή του έργου από κοινή ρωσοελληνική εταιρεία με ποσοστό συμμετοχή 50% για την κάθε πλευρά. Από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχει η ΔΕΠΕΝΕ και τη ρωσική μία τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι εξασφάλισαν τη θετική γνώμη της ιταλικής εταιρείας Εντισον κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Μιλάνο στις 29 Αυγούστου ο επικεφαλής της Γκάζπρομ Μίλερ και ο προεδρικός απεσταλμένος, Αλεξάντερ Μπαμπάκοφ.
Τέλος οι πληροφορίες του Νewsit.gr αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θ συζητήσει ανεπίσημα το θέμα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κατά τη συνάντηση των χωρών του Νότου.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis