Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 22/10/2018

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών οργάνων των Ειδικών φρουρών και των Αστυνομικών που προέρχονται εξ αυτών, συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Προστασία του Πολίτη κα Κατερίνα Παπακώστα -Σιδηροπούλου. 

Συγκεκριμένα παρέστησαν, Εκπροσωπώντας το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.)  οιΒασίλειος Ντούμας (Πρόεδρος), Ευστράτιος Μαυροειδάκος (Γενικός Γραμματέας), Δημήτριος Βρετάκος (Αντιπρόεδρος), Ιωάννης Καστανάς (Οργανωτικός Γραμματέας), Δημήτριος Ντζέλιας (Αναπ. Γεν. Γραμματέας) και Νικόλαος Ζερίτης (Ταμίας). 

Εκπροσωπώντας την  Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας παρέστησαν οι: Λάζαρος Πουρσαϊτίδης (Πρόεδρος), Βασίλειος Καλαϊτζίδης, Απόστολος Ματθαιάκης (Α΄ Αντιπροεδρος) , Ελευθέριος Γαλανίδης (Β΄Αντιπροεδρος)

Εκπροσωπώντας την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης οι: Δημήτριος Ζηρίδης (Αντιπρόεδρος) και Νικόλαος Σιαμέτης  (Γενικός Γραμματέας). 

Καταρχήν εγκαινιάστηκε ένας διάλογος με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, αίτημα διαλόγου  που περίμενε χρόνια στα συρτάρια του προηγούμενου Υπουργού και των συνεργατών του. 

Εν πολλοίς συζητήθηκε η επιχειρησιακή (αν)ικανότητα των υπηρεσιών από  πλευράς προσωπικού, μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής και, κυρίως, ψυχικού σθένους που όλα αυτά εξαντλούνται λόγω των περικοπών αλλά και του φόβου, ο αστυνομικός  να συνθλιβεί σε Ε.Δ.Ε και πειθαρχικές περιπέτειες κατ’ απαίτηση των τηλεδικαστών του! 

Η ανυπαρξία επιχειρησιακής στρατηγικής, ικανή να προστατεύσει κεντρικές υπηρεσίες-τμήματα, ιδιαίτερης σημειολογικής αξίας και να οργανώσει ένα μηχανισμό ικανό να αντιμετωπίσει τις "καταδρομικές" επιθέσεις κουκουλοφόρων, εκθέτει τη χώρα και υποβαθμίζει τον Έλληνα αστυνομικό έναντι των πολιτών.  

Η εσωστρέφεια του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας σε επίπεδο Ηγεσίας  έχει παραλύσει την ομαδική  λειτουργία  της και την έχει παραδώσει σε ενός είδους παραγοντίστικη-ατομική προσπάθεια βραχυπρόθεσμης στρατηγικής. 

Οι εν μιά νυκτί ατομικές αποφάσεις για εκπόνηση μεγαλόπνοων σχεδίων αστυνόμευσης, τύπου "ΠΕΡΣΕΑ", με μοναδικό κίνητρο το προσωπικό αποτύπωμα στην ιστορική διαδρομή της Αστυνομίας, χωρίς να γίνεται αποδεκτή η πραγματικότητα των αδυναμιών κυρίως σε επίπεδο στελεχών, είναι καταδικασμένες να "στοιχειώσουν" όπως τις πεζές περιπολίες που προσφάτως εγκαινίασε ο απερχόμενος Υπουργός. 

Μεταξύ των παραπάνω, τέθηκαν και τα υπόλοιπα στάσιμα αιτήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κυρίας Υφυπουργού, των οποίων η επίλυση δεν μπορεί να υποστεί άλλες αναβολές γιατί θα φτάσουμε στο σημείο της πλήρους αποσύνθεσης, με συνέπειες τραγικές για τους πολίτες και τους αστυνομικούς. 

Η κυρία Υφυπουργός υποσχέθηκε να δώσει λύσεις στο μέτρο του δυνατού και να συμβάλει σε αποφάσεις των οποίων τα αποτελέσματα θα δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα . 

 

 ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.                ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ε.Φ.Κ.Μ                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ν.Ε.Φ.Κ 

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  ΠΟΥΡΣΑΙΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ              ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis