Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:28 | 03/02/2017

Ένας Τούρκος αρχιμηχανικός συνελήφθη την Τετάρτη στην χώρα μας, κατηγορούμενος για κατασκοπεία. 

Ο συλληφθείς, το όνομα του οποίου είναι Τζενγκίζ Ουουγκούρ, τραβούσε φωτογραφίες του λιμανιού της Ελευσίνας.

Ο αρχιμηχανικός ανήκε στο πλοίο με σημαίας Τουρκίας M/V Makbule Ana. Το πλοίο ήταν εμπορικό και μετέφερε από τη Νικομήδεια της Τουρκίας 3.600 τόνους εμπόρευμα.

Τον αρχιμηχανικό, όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Μέσα, εντόπισε ένας Έλληνας καπετάνιος, ο οποίος του ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες.

Τα τουρκικά μέσα προβάλλουν την είδηση με τίτλο «Μετά την κρίση των Ιμίων, κρίση της φωτογραφίας».



Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας 

Σύλληψη αλλοδαπού ναυτικού στην Ελευσίνα για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.

Ο ανωτέρω προσήχθη χθες 02-02-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ' όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis