Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 30/01/2018

Το ραντεβού με τη Φωτεινή Κωνσταντοπούλου κλείστηκε στο θέατρο «Φούρνος», στην οδό Μαυρομιχάλη 168. Εκεί περνάει πλέον αρκετές από τις ώρες της ημέρας της. Πολλές περισσότερες τις περνάει στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου εργάζεται.

Ευαίσθητη και λίγο αφελής συγγραφέας, αλλά ταυτόχρονα σκληρή διώκτρια του εγκλήματος. Η νεαρή ανθυπαστυνόμος, που τα τελευταία χρόνια βάζει το δικό της λιθαράκι στην εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της... Φωτεινή! Τόσο ως εμφάνιση όσο και ως προσωπικότητα. Και τους τελευταίους μήνες έχει πολλούς λόγους για να είναι ακόμα πιο... φωτεινή.

Το «Μια ζαχαρένια συνταγή», το πρώτο παιδικό βιβλίο που έγραψε -και με τόσο ενθουσιασμό μας μιλούσε στην πρώτη μας συνάντηση πριν κάποια χρόνια- έχει πλέον «ανέβει» στο θεατρικό σανίδι.

Ένα άλλο δικό της βιβλίο, το «Μέσα απ’ τα μάτια τους» που είναι οι ιστορίες 12 παιδιών που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να σωθούν απ’ τη λαίλαπα του πολέμου, είναι το δώρο που επέλεξε να κάνει στην Εμινέ Ερντογάν η Μπέτυ Μπαζιάνα, με τη σύζυγο του Προέδρου της Τουρκίας να το ξεφυλλίζει μπροστά στις κάμερες απ’ όλα τα μεγάλη διεθνή δίκτυα.

Την ίδια ώρα το «Μερλό, Περιπέτεια στα σύννεφα», ένα ακόμη παιδικό βιβλίο της Φωτεινής, κερδίζει την αναγνώριση μικρών και μεγάλων που σε δύσκολες εποχές βγάζουν από το πορτοφόλι τους χρήματα για να το αποκτήσουν.

Χρήματα απ’ τα οποία ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στη νεαρή αστυνομικό, που έχει βάλει σκοπό μέσα από το συγγραφικό της ταλέντο να βοηθάει τα παιδιά όλου του κόσμου. Παιδιά που έχουν ανάγκη έναν καλύτερο κόσμο. «Πριν από λίγα χρόνια πήρα την απόφαση να μην υπηρετώ μόνο τον πολίτη, αλλά και τα μικρά παιδιά, τα οποία μπορούν να φέρουν το μέλλον που ονειρευόμαστε», δηλώνει η ίδια και προσθέτει: «Τόσο ως αστυνομικός, όσο και ως συγγραφέας, προσπαθώ να προσφέρω στους ανθρώπους αγάπη και ό,τι καλύτερο έχω μέσα μου».

Τον Φεβρουάριο του 2016, η ξανθιά ανθυπαστυνόμος έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες». Ένας τίτλος που απονέμεται σε προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, που με την κοινωνική προσφορά τους συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους.

Η γλυκιά συγγραφέας - αστυνομικός είναι υποψήφια των βραβείων «Γυναίκες της Χρονιάς 2018» που οργανώνει κάθε χρόνο το περιοδικό BEAUTÉ και έχει ως σκοπό την ανάδειξη των γυναικών που ξεχώρισαν στον τομέα τους το 2017. Ένας διαγωνισμός που στοχεύει αφενός στην αναγνώριση και στην επιβράβευσή τους και αφετέρου στη δημιουργία θετικών προτύπων στην κοινωνία. Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου είναι υποψήφια στην κατηγορία «Γυναίκα της προσφοράς».

Το Reader.gr συνάντησε τη Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και μίλησαν για όλα...

H συγγραφέας της Ελληνικής Αστυνομίας μιλάει στο Reader.gr (pics & vids) - Media Gallery

Στοιχεία για την παράσταση:

«Μια ζαχαρένια συνταγή», της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

Κάθε Κυριακή στις 17:00

Για παιδιά από 4-7 ετών

Το «Μια ζαχαρένια συνταγή» είναι η νέα παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις την αγάπη απλόχερα όπου μπορείς. Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό. Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος / Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά . Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο . Θα τα καταφέρει τελικά;

Μια παράσταση με πολύ χιούμορ και μουσική που δημιούργησε ο Χρήστος Θηβαίος ειδικά για τη Ζαχαρένια Συνταγή. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρατείας WithRefugees-www.WithRefugees.gr

Συντελεστές:

Διασκευή - Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

Μουσική: Χρήστος Θηβαίος

Στίχοι: Ελεάννα Σαντοριναίου

Σκηνικά / κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού και ο Γιώργος Τζαβάρας

Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος 2018

Διάρκεια: 55΄

* Η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και θα συνοδεύεται από εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας. Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος θα ζωντανεύει στην οθόνη του κινητού και θα καλεί μικρούς και μεγάλους να παίξουν τραγουδώντας. Το τραγούδι, σε στίχους Ελεάννας Σαντοριναίου και μουσική Χρήστου Θηβαίου, ο οποίος θα ερμηνεύει κιόλας.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis