Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:45 | 29/12/2014

 

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Ζαμπίδης αγωνίζεται στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do αντιμετωπίζοντας τον Τούρκου πρωταθλητή Harun Kina στην κορυφαία διοργάνωση kick boxing στην Ελλάδα, το Iron Challenge. Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής μίλησε στο iefimerida για την υπεράσπιση του τίτλου του και τον μεγάλο αγώνα σε λίγες μέρες.

Ο Ζαμπίδης ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του Τούρκου πρωταθλητή αφού 1,5 χρόνο μετά την ήττα του στη Ρουμανία θέλει να διεκδικήσει τη ζώνη για τον Παγκόσμιο Τίτλο της Super Kombat στην κατηγορία των 71 kg. Ο αγώνας ρεβάνς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας διεξάγεται στη χώρα μας και εισιτήρια προπωλούνται στο viva.gr, Public, Reload stores, Seven spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, X-treme Stores, Zambidis Club και Planet Fitness and More για το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου στο γήπεδο Tae Kwon Do.

- Μιχάλη στις αρχές του 2014 είχες δηλώσει ότι μέσα στις βασικές σου σκέψεις του ήταν ένα ακόμη Iron Challenge. Η ώρα έφτασε και απέναντι σου θα είναι ο Τούρκος Harun Kina. Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα σε σχέση με τους προηγούμενους;

«Κάθε αγώνας έχει τη δική του ιδιαιτερότητα αλλά  αυτός ο αγώνας είναι σημαντικός για μένα διότι ο αθλητής είναι Τούρκος και θα είναι η δέκατη φορά που αντιμετωπίζω Τούρκο αντίπαλο στην καριέρα μου. Τις προηγούμενες εννέα φορές, έχω καταφέρει να κερδίσω σκληρές μάχες, σε διάφορες χώρες του κόσμου, οπότε στόχος είναι να κάνω το 10-0 εντός έδρας και να κρατήσω τον παγκόσμιο τίτλο της Superkombat στην Ελλάδα».

-Έχεις αντιμετωπίσει εννέα φορές αντίπαλο από την Τουρκία στην καριέρα σου. Τι σε δυσκολεύει σ' αυτούς και τι όχι συγκριτικά με αντιπάλους άλλης εθνικότητας;

«Αγωνιστικά έχω δει ότι πολεμούν με ψυχή και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πάρουν την νίκη, απλά μαζί μου, δεν τους έχει βγει! Επίσης το εθνικό φρόνημα είναι πάντα υψηλό σε τέτοιους αγώνες και είναι σημαντικό να κερδίζεις, για να φεύγουν οι Έλληνες με το κεφάλι ψηλά από το στάδιο, όπως τους αρμόζει άλλωστε σε οποιαδήποτε περίσταση».

-Προετοιμασία εν μέσω Χριστουγέννων. Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή;

«Ανάλογα το κίνητρο, αποδυναμώνεται η θυσία οπότε θα απόλαυσω τα Χριστούγεννα μετά τις 17 Ιανουαρίου, αρκεί να έχω φέρει καλά αποτελέσματα. Όταν κανείς πρωταθλητισμό, γιορτάζεις όταν δεν έχεις αγώνα και προετοιμασία, αλλιώς ακολουθείς το πρόγραμμα που θα σου δώσει τις περισσότερες πιθανότητες για την επίτευξη της νίκης, αδιαμαρτύρητα και καταδικασμένα».

-Πιστεύεις ότι τα εκπληκτικά ποσοστά νικών και νοκ-άουτ στους αγώνες είναι το μοναδικό κριτήριο του κόσμου για το πόσο δημοφιλής είσαι κυρίως εκτός των συνόρων της Ελλάδας;

«Πιστεύω πως το να είσαι συμπαθής και ο κόσμος να σε υποστηρίζει είναι ένα συνονθύλευμα πολλών παραγόντων, σίγουρα ο τρόπος που αγωνίζεσαι είναι το πιο βασικό, αλλά και η ενέργεια που εκπέμπεις, ο τρόπος επικοινωνίας αλλά πάνω απ όλα η αλήθεια σου, το να είναι κάποιος αληθινός σ΄ αυτό που κάνει, σ’ αυτά που λέει, νομίζω ότι ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το εκτιμάει».

- Το καλοκαίρι γίνεται 35 ετών. Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι ότι πλησιάζει το τέλος μιας μεγάλης καριέρας;

«Δεν θα έλεγα τέλος, αλλά ολοκλήρωση της καριέρας μου, αισθάνομαι ήδη ευγνώμων που είχα και έχω την "τύχη", την τιμή και την ευλογία να ζω μια τόσο γεμάτη και πλούσια  καριέρα κάνοντας τα πιο δύσκολα και τρέλα μου όνειρα πραγματικότητα, ξεκινώντας  παιδάκι το 1992 kick boxing στην Ελλάδα, τρέχοντας στα αμπέλια της Παλλήνης και τολμώντας να ονειρευτώ παγκόσμιους τίτλους και μεγάλα σαλόνια, κοιτώντας ψηλά με το κεφάλι χαμηλά. Βέβαια η ολοκλήρωση δεν θα γίνει ακόμη, είμαι σε πολύ καλή αθλητική  κατάσταση και μπροστά έχουμε κλείσει δυνατούς αγώνες για αυτήν την χρόνια».

- Ένα μήνυμα για τον κόσμο που σίγουρα θα κατακλύσει το Κλειστό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου

«Σας περιμένω όλους στις 17 Ιανουαρίου, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο, για να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη και να κρατήσουμε τον Παγκόσμιο Τίτλο στην Ελλάδα».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis