Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:31 | 07/04/2019

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" και τον δημοσιογράφο Γεράσιμο Λιβιτσάνο. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Η Νέα Ελληνική Ορμή απεύθυνε ενωτικό κάλεσμα ενόψει των Ευρωεκλογών. Ποιά είναι ανταπόκριση που έχετε σε επίπεδο πολιτικών σχηματισμών η πολιτικών προσώπων;

Η ανταπόκριση είναι θετική. Το ενωτικό κάλεσμα είναι και το κλειδί στην προσπάθειά μας. Θεωρούμε ότι είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι και γι’ αυτό εμείς στη Νέα Ελληνική Ορμή προσπαθούμε να συγκεράσουμε τις διαδρομές μας, οι οποίες είναι κοινές με κάποιους ανθρώπους, αλλά και με κάποιους άλλους με τους οποίους οι διαδρομές μας δεν είναι κοινές.

Στόχος μας είναι αυτό το ενωτικό κάλεσμα να έχει μέλλον, προκειμένου να αναδείξουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Οι δημοσιογράφοι με όρους πολιτικής γεωγραφίας σας κατατάσσουμε στον χώρο της λεγόμενης «κεντροδεξιάς». Θεωρείτε ότι υφίσταται αυτός ο χώρος και πολύ περισσότερο εκφράζεται πολιτικά από τους υπάρχοντες σχηματισμούς;

Τον περυσινό Ιούλιο ιδρύσαμε τη Νέα Ελληνική Ορμή, το Ν.Ε.Ο., ακριβώς για να καλύψουμε υπαρκτό πολιτικό κενό. Η πολιτική γεωγραφία στην οποία αναφέρεστε, είναι ο πολιτικός χώρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ιδεολογία που κλίνει δεξιά, αλλά βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πολιτικής πυξίδας, σε οικονομικά και κυρίως κοινωνικά ζητήματα, δηλαδή εφαρμόζει φιλελεύθερες πολιτικές και σε κάθε περίπτωση έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Εάν με ρωτάτε για τη Νέα Δημοκρατία σας απαντάω ευθέως ότι υπό την καθοδήγηση της σημερινής ηγετικής ομάδας της δεν εκφράζει την λαϊκή δεξιά. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο διεγράφην από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επειδή ήμουν συνεπής στις πολιτικές μου απόψεις και θέτω πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής τον άνθρωπο. Ξέρετε, επί σειρά ετών διαχειριζόμουν την κοινωνική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Και μόλις άρχισα να διαπιστώνω ότι οι θέσεις και οι απόψεις της σημερινής ηγετικής ομάδας της δεν συνάδουν ούτε με τις Αρχές ούτε με τις Αξίες της φιλελεύθερης παράταξης, προειδοποίησα γι’ αυτήν την ιδεολογική σύγχυση.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε ένα «ιδεολογικό βέρτιγκο», προτάσσοντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον πολιτικό χώρο της λαϊκής δεξιάς.

Μιλώντας στην Κ.Ο της Ν.Δ πρόσφατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για πρόσωπα που «δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς την Ν.Δ» και στρέφονται εναντίον της. Δήλωση που προφανώς αφορά όλα τα πρώην στελέχη του κόμματος και εσάς...

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο κόσμος της, η βάση της, όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που ασπάζονται τις Αρχές και τις Αξίες της παράταξης που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Υπό αυτή την έννοια, αυτοί που στρέφονται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας είναι όλοι όσοι αμφισβητούν αυτές ακριβώς τις Αρχές και τις Αξίες του ιδρυτή της και οι οποίοι με μεγάλη θλίψη διαπιστώνω ότι βρίσκονται σήμερα στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

Φωνές διχαστικές και ακραίες. Φωνές που ευτελίζουν την έννοια της πολιτικής, καθώς με τη δημαγωγία τους ευτελίζουν τον πολιτικό λόγο και οι οποίες αποτελούν ξένο σώμα για την μεγάλη αυτή παράταξη. Να σας θυμίσω ότι οι ίδιες φωνές πριν από λίγα χρόνια λοιδορούσαν τη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και σήμερα βρίσκονται στον ηγετικό κύκλο της μεγάλης αυτής παράταξης, δρώντας ως σκιώδεις πρόεδροι και ζητώντας δηλώσεις «νομιμοφροσύνης» από εκλεγμένους πολιτικούς.

Το έχω πει ευθέως και δεν διστάζω να επαναλάβω ότι ο βουλευτής είναι η καρδιά του Κοινοβουλευτικού συστήματος. Οι βουλευτές δεν είμαστε ούτε πρόβατα, ούτε υποχρεωμένοι να «γλείφουμε» την εκάστοτε ηγεσία και ηγετική ομάδα για να διασφαλίσουμε μια θέση σε ένα ψηφοδέλτιο. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία, είναι παθογένεια του Κοινοβουλευτισμού και οι πολίτες το γνωρίζουν και απαιτούν να ακούγεται δυνατά η φωνή τους από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους. Όχι να πνίγεται από την σκοπιμότητα και την ιδιοτέλεια μιας καμαρίλας.

Εγώ υπήρξα πάντοτε συνεπής σ’ αυτές τις Αρχές και τις Αξίες και αυτές ακριβώς μεταλαμπάδευσα στη Νέα Ελληνική Ορμή. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη Νέα Δημοκρατία, όμως, σας καλώ να τους αναζητήσετε αλλού.

 

Η Νέα Ελληνική Ορμή μιλά για «φώς και σκοτάδι» ενώ δηλώνει πολέμια του λαϊκισμού και του φανατισμού. Ποιό είναι όμως το πολιτικό ονοματεπώνυμο αυτών των αντιλήψεων;

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έλεγε πως το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι, μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Εφόσον, λοιπόν, με ρωτάτε, εγώ επιλέγω σε κάθε περίπτωση το φως. Το φως αυτό δεν περιλαμβάνει στο φάσμα του ούτε τον λαϊκισμό, πολλώ δε μάλλον τον φανατισμό. Από εκεί και ύστερα, αν και το σκοτάδι συνήθως κρύβει σκιές, ντροπές και σκελετούς, σήμερα οι πηγές του είναι περισσότερο ορατές παρά ποτέ. Εμείς, όμως, στη Νέα Ελληνική Ορμή προτιμούμε να επικοινωνούμε το φως των προτάσεών μας, παρά να στρέφουμε τα φώτα στο σκοτάδι.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis