Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 22/10/2018

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε χθες Σάββατο 20 Οκτωβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Καλημέρα" με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

"Η αστυνόμευση από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα", διότι "υπάρχει κενό στον έλεγχο", με αποτέλεσμα να βλέπουμε "συλλογικότητες να μπαίνουν, όπως είδαμε, στα Πανεπιστήμια και μάλιστα να αγκαλιάζονται από μερίδα φοιτητών". Διερωτήθηκε δε εάν θα έπρεπε να αφήνει αυτό το κενό η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Για την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, η κ. Παπακώστα τόνισε: "Η πολιτική απαιτεί ανθρώπους ψύχραιμους. Όταν η προσωπικότητά σου σε καθοδηγεί έχουμε τρομερές ανατροπές. Πάντως αυτό δεν το ανέμενα".

Πρόσθεσε, μάλιστα: "Εγώ εκτιμώ τον κ. Κοτζιά και ως Καθηγητή και ως Υπουργό Εξωτερικών, διότι θεωρώ έκανε αυτό που οφείλει να κάνει ένας Υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή να προάγει τα εθνικά μας θέματα ώστε να πάψουμε να έχουμε εκκρεμότητες".

Όπως είπε, "αυτό που μετράει είναι η πορεία της χώρας από εδώ και εμπρός και το μηνυμα που εισπράττω και από τη γειτονική χώρα και την ΕΕ και τις ΗΠΑ, είναι ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε, να αφήσουμε πίσω μας τα παλιά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι. Είμαστε πυλώνας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια. Υπάρχει τεράστια κινητικότητα και εθνικισμός που υφέρπει κι είναι έτοιμος να μας δείξει τα δόντια του. Είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε ως χώρα".

Σε ερώτηση για τη στάση του Υπουργού Άμυνας έναντι της συμφωνίας διευκρίνισε: "Είναι η άποψή του εγώ τη σέβομαι. Δεν είμαστε ίδιο κόμμα. Εμείς, η Νέα Ελληνική Ορμή έχουμε πρόταση γι' αυτό το θέμα".

Συγκεκριμένα, η κ. Παπακώστα πρότεινε την προσυπογραφή Κοινής Ερμηνευτικής Δήλωσης που να κατοχυρώνει τα εθνικά συμφέροντα, αμέσως μετά την επικύρωση της Αναθεώρησης του Συντάγματος από την πΓΔΜ.

Διευκρίνισε ότι η Κοινή Ερμηνευτική Δήλωση θα αποσαφηνίζει αφενός ότι η γλώσσα της γειτονικής χώρας ανήκει στις σλαβικές γλώσσες και δεν σχετίζεται με την αρχαία μακεδονική γλώσσα, αφετέρου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφορά στην Ιθαγένεια, αλλά στην υποκοότητα. Εκτίμησε δε ότι η γειτονική χώρα δεν θα φέρει αντίρρηση στην προσυπογραφή αυτής της Ερμηνευτικής Δήλωσης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis