Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 05/04/2019

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στους δημοσιογράφους Γιώργο Ψάλτη και Στεφανία Κασίμη.

Ερωτηθείσα σχετικά με το χθεσινό συμβάν στα Εξάρχεια, η Υφυπουργός τόνισε πως « o ι Υπηρεσίες όταν πρέπει να μιλήσουν, θα μιλήσουν. Όπως ξέρετε, υπάρχουν εξαιρετικά εξειδικευμένες υπηρεσίες με πολύ μεγάλη εμπειρία και τις οποίες εμπιστευόμαστε απολύτως γιατί έχουν κάνει μέχρι τώρα εξαιρετική δουλειά και συνεχίζουν να κάνουν άρα θα περιμένουμε να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι η προσπάθεια γίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Εργάζονται με σχέδιο, με επαγγελματισμό και αυτό είναι που πρέπει να μας καθησυχάζει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. […]

Αυτό που έχω εγώ να σας πω είναι το εξής: ότι είναι βέβαιον ότι δεν υπάρχει άβατο, πουθενά στη χώρα. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Από πού αποδεικνύεται, γιατί μερικοί λένε «ρε παιδί μου η Παπακώστα μας είπε καθάρισε το κέντρο της Αθήνας προχθές, τώρα δηλώνει ότι δεν υπάρχει άβατο και τα λοιπά. Εδώ υπάρχουν αποδείξεις. Ποιες είναι οι αποδείξεις; Αφήστε τι λέω εγώ ή η κάθε πολιτική ηγεσία. Καταρχάς μόνοι σας είπατε ότι τι συνέβη στα Εξάρχεια που σημαίνει ότι επιχειρούν οι υπηρεσίες που πρέπει να επιχειρήσουν».

Σχετικά με την κριτική που ασκείται στην Αστυνομία και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Υφυπουργός επεσήμανε ότι «εμείς δεν βγάζουμε ντουντούκα αλλά από την άλλη δε θέλουμε κιόλας να λέγεται ότι η Αστυνομία δεν κάνει την δουλειά της, ότι δεν αφήνεται να κάνει την δουλειά της και ότι δεν γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της αστυνόμευσης κάθε μέρα στην πράξη. Όποιοι θέλουν να πλήξουν την Παπακώστα γιατί ενδεχομένως τους ενοχλεί, ας μην πλήττουν τουλάχιστον την Αστυνομία και την κάνουν σάκο του μποξ».

Απαντώντας σχετικά με την πολιτική ιδεολογία της Νέας Ελληνικής Ορμής, ανέφερε πως «λένε ότι επικαλούμεθα τον Καραμανλή και δήθεν κάποιοι καλούν τον Καραμανλή να μας μαλώσει. Στο Πρώτο Θέμα. Εγώ τους ευχαριστώ πάρα πολύ που αφιέρωσαν τόσο χρόνο, ενέργεια και μελάνι για να πουν ένα πράγμα το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου αδιανόητο στο 2019, στον 21ο αιώνα. Δηλαδή τι; Ότι θα πρέπει ένας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος δεν είναι ο ιδρυτής της σχολής της καραμανλικής σκέψης και αυτός ακολούθησε τη σχολή καραμανλικής σκέψης, θα πρέπει κατά τη γνώμη της σημερινής ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να βγει και να μαλώσει περίπου και να ανακαλέσει στην τάξη πολιτικούς οι οποίοι έχουν ιστορία, έχουν προσωπική διαδρομή, δεν εξαρτήθηκαν ποτέ από άλλα κέντρα για να ασκήσουν την πολιτική τους ή από άλλο είδους τρικ παρά μόνο από του ελληνικού λαού, για να μας πουν ότι εσείς δεν πρέπει να πολιτεύεστε».

Σχετικά με τα δάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόσθεσε πως «έχουν στερήσει χρήσιμους πόρους από την ελληνική κοινωνία, από την δανειοδότηση των επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων και μεγαλύτερων, με τα δάνειά τους, με τα υπέρογκα δάνεια τους, ως μη όφειλαν, άρα στέρησαν από την ελληνική οικονομία και το δεύτερο στοιχείο που θέλω να πω είναι ότι αντί να μας πουν πότε θα το αποπληρώσουν, είναι και όμηροι των τραπεζών, άρα το οικονομικό τους πρόγραμμα, θεωρώ ότι θα υποβληθεί και θα επιβληθεί από τις τράπεζες προκειμένου να αποπληρώσουν και θα αφορά τις τράπεζες και σε μία ελίτ και όχι στην οικονομία των πολλών. Αυτά πρέπει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης και η κα. Γεννηματά και αυτά δεν μας τα λένε».

Τέλος στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, η Υφυπουργός ανέφερε «να σας δώσω ένα στοιχείο ότι στην Ευρώπη σε αυτές τις Ευρωεκλογές, εκατομμύρια πολίτες Α.Μ.Ε.Α. δεν θα μπορέσουν να πάνε να ψηφίσουν παρά τη θέλησή τους; Θα στερηθούν δηλαδή του δικαιώματος να είναι πολίτες. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση. Αυτό είναι το άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis