Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:31 | 09/10/2018

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 FM και στην εκπομπή «Αντιθέσεις», των δημοσιογράφων Δήμου Βερύκιου και Σπύρου Λάμπρου.

Ακολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Η κ. Κατερίνα Παπακώστα Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κοντά μας. Καλή σας μέρα κ. Παπακώστα.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα, χαίρομαι που σας ακούω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Και εμείς το ίδιο και χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο που σας βρίσκουμε σε αυτή τη θέση, μία θέση που δεν ξέρω αν ποτέ την είχατε ονειρευτεί.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτό που ονειρεύομαι κ. Βερύκιε είναι να μπορώ να λειτουργώ προς όφελος όλων, του κοινωνικού συνόλου. Κατά τα άλλα οι θέσεις είναι θέσεις ευθύνης, άλλες πολύ πιο καυτές όπως είπατε προηγουμένως με την έννοια της πολύ μεγάλης ευθύνης, γιατί εδώ έχεις να κάνεις με την δημόσια ασφάλεια και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και άρα είναι πολύ μεγάλη ευθύνη και θέλει πολύ ιδιαίτερους χειρισμούς και μεγάλη προσοχή και βέβαια υπάρχουν και άλλες θέσεις ευθύνης που είναι να κάθεσαι στα έδρανα της Βουλής, κυρίως στην αντιπολίτευση και να πετροβολείς τους απέναντι, οπότε αυτό είναι μία άλλη διαδικασία η οποία δεν περιλαμβάνει τα προηγούμενα, άρα η θέση ευθύνης είναι αυτή που μετράει.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Βέβαια θα σας πει κάποιος ότι και εσείς από τα έδρανα της Βουλής δεν καθόσαστε φρόνιμη, πάντα κλωσσεύατε, πάντα πηγαίνατε κόντρα στο κομματικό κατεστημένο και στην ίδια την παράταξη σας, δεν είσαστε, είσαστε από τα ανήσυχα παιδιά, μην πω κορίτσια, των εδράνων και μάλιστα του συντηρητικού χώρου.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα σας έλεγα το εξής. Ότι υποχρέωση του βουλευτή, οι υποχρεώσεις του βουλευτή οριοθετούνται από το Σύνταγμα και όχι από τις κομματικές επιδιώξεις. Υπό την έννοια αυτή λοιπόν όποιος θέλει να είναι βουλευτής και εγώ δεν εννοούσα να καταργηθώ ως βουλευτής, οφείλει να μεταφέρει τη φωνή των συμπολιτών του οι οποίοι των εκλέγουν, όχι απλώς για να κάθεται στα έδρανα, αλλά για να δουλεύει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και εγώ προσπάθησα από το 2000 κ. Βερύκιε και κ. Λάμπρου έως και τώρα που κουβεντιάζουμε αυτό να το κάνω με θρησκευτική ευλάβεια.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Είχατε λέει μία εμμονή, έτσι σας κατηγορούν οι δικοί σας πρώην σύντροφοι και συνάδελφοι, μία εμμονή σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα στον Άδωνη Γεωργιάδη. Αλήθεια από πού απορρέει, εγώ σας ξέρω πολλά χρόνια και λόγω του άντρα σας και πριν μπείτε στην πολιτική θέλω να αποκαλύψω στον κόσμο. Δεν σας είχα ότι έχετε τόσο τσαγανό και τέτοιο είδους τσαμπουκά βέβαια παιδί της δυτικής όχθης, των λαϊκών συνοικιών ήσασταν, ok , αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακούστε κ. Βερύκιε εγώ στην πολιτική δεν μπήκα απλώς για να περνάει η μέρα και ο χρόνος και να καλύπτομαι πίσω από την βουλευτική μου ιδιότητα και να αποφεύγω πράγματα, τα οποία χαλούν την εικόνα ενός πολιτικού ή την τσαλακώνουν. Μπήκα γιατί όπως είπατε πάρα πολύ σωστά ήθελα να εκπροσωπήσω την Δυτική Αθήνα πρωτίστως, αλλά και την Β’ Αθηνών της οποίας είμαι βουλευτής, διότι οι άνθρωποι, οι οποίοι κάθε μέρα προσβλέπουν σε εμάς και μας στέλνουν στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει αλλάξει σε εμένα, παραμένει ίδιο ως συναίσθημα και ως επιλογή, θέλουν να είμαστε εκεί για να τους αντιπροσωπεύσουμε όπως είπα πριν και όχι απλώς να συμβιβαστούμε με ασυμβίβαστα.

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Γιατί σας τσιγκλάει ο κ. Βερύκιος για τον Άδωνη; Γιατί, έχετε εμμονή;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι δεν είναι προσωπικά τα ζητήματα κ. Λάμπρου καθόλου είναι βαθιές, πολιτικές οι αιτίες….

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Δηλαδή;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: …με τις οποίες εγώ ως βουλευτής είπα τη γνώμη μου και ξέρετε, θεωρώ ότι στον εικοστό πρώτο αιώνα σε μια εποχή που θέλει πολιτικούς οι οποίοι να είναι στο πεδίο της μάχης και να δίνουν αυτή τη μάχη για το καλό όλων, για το κοινό καλό, δεν νοείται ο βουλευτής να μην πει τη γνώμη του έτσι όπως την αισθάνεται.

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Συμφωνείτε με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για «ακροδεξιό αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας»;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Λάμπρου ακούστε να σας πω. Δεν πρόκειται περί ενός προσώπου. Πρόκειται για μια λογική η οποία ουσιαστικά έχει καταλάβει, έχει καταλάβει τη σημερινή ηγετική ομάδα. Αποτελεί τη σημερινή ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι ακριβώς ο ορισμός αυτού που λέμε «δεν είναι αυτό Νέα Δημοκρατία». Δηλαδή, αν θέλαμε να κάνουμε ένα μάθημα στα σχολεία και λέγαμε, μιλούσαμε για τα πολιτικά κόμματα και ο εκπαιδευτικός έλεγε το κάθε κόμμα τι αντιπροσωπεύει θα έλεγε στα παιδιά σήμερα ότι η σημερινή ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιπροσωπεύει τη Νέα Δημοκρατία. Άρα δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αποκλειστικά, έχει να κάνει με τις ιδέες με τις οποίες έχουν μπολιάσει τη σημερινή στρατηγική, ρητορική, το ύφος της Νέας Δημοκρατίας, που δεν είναι καθόλου Νέα Δημοκρατία.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Εσείς στο βάθος της ψυχής σας νιώθετε ακόμη Νέα Δημοκρατία;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μα εγώ παραμένω και εξάλλου πρέπει να σας πω και εδώ θα παρακαλέσω να το λέτε και εσείς όταν συζητάτε για αυτά τα ζητήματα, ήδη από τις 20 Ιουλίου έχω ιδρύσει τη Νέα Ελληνική Ορμή. Το Ν.Ε.Ο. λοιπόν είναι ένα πολιτικό κόμμα, το οποίο είναι με τη βούλα και τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου, θα κατέβει στις εκλογές ακριβώς επειδή πιστεύω ότι οι αρχές της Νέας Δημοκρατίας, οι ιδέες της και οι αξίες της και η ιδεολογία της αυτή τη στιγμή έχουν εγκαταλειφθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όχι από τους πολίτες και την κοινωνία.

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Οι ιδέες της κυβέρνησης παραμένουν ή θεωρείτε, όπως είχατε γράψει ότι είστε σε μια θλιβερή Κυβέρνηση και ότι ντρέπεστε για αυτούς που την επέλεξαν;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακούστε εγώ θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς για να μείνει στην ιστορία, την πολιτική ιστορία και να γράψει την πολιτική ιστορία του τόπου του, θα πρέπει να παραδέχεται τις αυταπάτες του. Νομίζω ότι όταν εγώ είπα και άσκησα την κριτική μου όπως όφειλα απέναντι στην τότε Κυβέρνηση, τον Φεβρουάριο του 2015 ήταν έτσι. Όμως διαπίστωσα στη συνέχεια ότι ο Πρωθυπουργός, ο σημερινός Πρωθυπουργός, διαχώρισε την περίοδο εκείνη, την διέκρινε, έκλεισε πίσω του την πόρτα και εφάρμοσε μια άλλη πολιτική η οποία ακριβώς αγγίζει αυτό που ονομάζουμε ρεαλιστική πολιτική, δηλαδή μια πολιτική η οποία πατάει και εδράζεται πάνω σε αυτά που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ευρώπη ως αρχές και αξίες. Εφαρμόζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο το οποίο ουσιαστικά είναι αρχές και αξίες του δικού μας χώρου. Κινδύνευε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και εκεί ήταν η δική μου ένσταση και εκεί ύψωσα το ανάστημά μου διότι διέκρινα αυτό τον κίνδυνο και είπα ότι μπαίνει στα παπούτσια της δικής μας πολιτικής, του δικού μας χώρου ο Τσίπρας, ο οποίος έκανε την αυτοκριτική του και ο οποίος προχωράει με μια άλλη πολιτική ατζέντα πια, την οποία πρέπει να υπερασπιστούμε. Δεν πρέπει να εγκαταλείψει, είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την πολιτική μας. Δεν πρέπει να λειτουργήσουμε ως αναχωρητές της πολιτικής, ούτε να μετατοπιστείς προς την ακραία ρητορική και το ακραίο ύφος, ούτε να αφήσεις τον πυρήνα της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας που είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Τι σημαίνει αυτό; Να έχω στον πυρήνα της πολιτικής μου τον άνθρωπο. Εάν αυτά τα εγκαταλείψεις τελείωσε η Νέα Δημοκρατία, του είπα και βέβαια δεν άρεσε αυτό και διεγράφην.

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Μάλιστα. Και δεν μου λέτε τώρα και λίγο στα δικά σας. Τι γίνεται με τους πρόσφυγες; Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Δύσκολη η κατάσταση στον Έβρο. Στην Αριστοτέλους είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Την αδειάζετε, ξαναγεμίζει. Οι αστυνομικοί λένε ότι εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι. Επεισόδια στη Χίο. Επεισόδια στη Σάμο. Τώρα, επεισόδια και στη Λάρισα. Πώς θα το διαχειριστείτε; Και οι αστυνομικοί από την άλλη μεριά λένε ότι «τα κρατητήρια γεμίσανε, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Βέβαια. Λοιπόν ακούστε. Εμείς επικουρούμε, συνεπικουρούμε αυτήν την προσπάθεια την οποία βιώνουμε όλοι μας. Αυτό συμβαίνει διότι στην Ευρώπη και έχουμε συζητήσει και με τον επίτροπο, τον κ. Αβραμόπουλο, είχαμε στο Υπουργείο, από κοινού με την κ. Γεροβασίλη και τον ίδιο, μία πολύ μεγάλη συζήτηση για τα ζητήματα αυτά. Πώς, δηλαδή, θα πρέπει όλες οι χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους τις οποίες σημειωτέον δεν αναλαμβάνουν. Η Ιταλία και η Ελλάδα, κυρίως όμως η Ελλάδα και πρωτίστως, έχουμε αναλάβει πολύ μεγάλο φορτίο εξαιτίας ακριβώς αυτών των ροών. Εκεί λοιπόν και εξαιτίας της συμπεριφοράς της Τουρκίας η οποία έχει απασφαλίσει. Άρα λοιπόν, αντιλαμβάνεστε, ότι όποια κριτική ασκείται για το αν υπάρχουν εδώ ή μπαίνουν εκεί, είναι κριτική η οποία δεν βοηθάει. Εννοώ από τα πολιτικά κόμματα για κομματικές επιδιώξεις. Εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας ένα πρόβλημα, το οποίο είναι πώς θα αναδείξουμε, και το επισημάναμε στον κ. Αβραμόπουλο διότι μας αντιπροσωπεύει εκεί ως Επίτροπος της Ευρώπης. Θα πρέπει να υπάρξουν και κυρώσεις, ήδη ξεκίνησε η Ε.Ε. με τον Όρμπαν, κυρώσεις σε χώρες οι οποίοι λένε ότι εμείς δεν θέλουμε. Ε, ούτε και εμείς θέλουμε. Αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα, «θέλεις, δεν θέλεις». Είμαστε σε μία ευρωπαϊκή οικογένεια. Έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και η Ελλάδα σηκώνει ένα βάρος που δεν της αναλογεί και αυτό θα πρέπει όλοι να το σεβαστούν και υπό την έννοια αυτή δεν θα υποδεχθούμε εμείς όλες τις συνέπειες.

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Τι θα κάνουμε τώρα δηλαδή, για το κόσμο αυτόν που έχει έρθει τώρα εδώ. Διαβάζω σήμερα στην "Καθημερινή" στην πρώτη σελίδα, "Άνοιξε τον Έβρο η Άγκυρα".

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σας είπα ότι έχει απασφαλίσει. Διότι έχει τις διαφορές της στην Ανατολή. Έχει τις διαφορές της με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η Άγκυρα. Ο κ. Ερντογάν έχει λύσει το ζωνάρι του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Μην ρωτάς Σπύρο μου, θέματα που δεν είναι αρμοδιότητος της.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν έχει καμία σημασία όμως. Να σας πω κάτι κ. Βερύκιε...

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Όχι έχει, γιατί οι Αστυνομικοί βγαίνουν και λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Φυσικά δεν μπορούνε να κάνουνε τίποτα. Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν πρόκειται για κρατουμένους. Και γι’ αυτό οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των ενστόλων του είναι πολύ συγκεκριμένες και είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Εμείς συνεπικουρούμε την προσπάθεια.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Χθες λοιπόν, κατεβαίνοντας στο κέντρο της Αθήνας, έπεσα σε κίνηση. Καταρχάς, θέλω να σας πω το εξής. Το είπα και στην Γεροβασίλη. Το λέω και σε σας. Εάν καταλάβει ο Τσίπρας αυτό που του κάνετε, δεν ξέρω ποιος του το κάνει, θα υπάρξει πρόβλημα. Πάτε και κλείνετε το Μαξίμου, πέριξ του Μαξίμου, με κάτι κλούβες, κάτι δίχτυα προστασίας που είναι υπερβολικά με αποτέλεσμα να επιβαρύνετε την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Δεν μπορείτε να κλείνετε την Ρηγίλλης για να προστατευτεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου): Την Ηρώδου του Αττικού.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Τη Ρηγίλλης. Σου λέω, κλείνει η Ρηγίλλης, κλείνει η Ηρώδου του Αττικού, κλείνουν τα πάντα, κλείνει όλο το τετράγωνο αυτά είναι υπερβολικά μέτρα. Εγώ στο λέω γιατί υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια κάτι που ούτε ο Τσίπρας, ούτε εσείς ως παιδί της Δυτικής Αθήνας θα θέλατε.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Λοιπόν κύριε Βερύκιε ακούστε να σας πω κάτι εγώ δεν ανήκω στους πολιτικούς που χαϊδεύουν αυτιά και θα σας πω το εξής, το καταλαβαίνω αυτό που λέτε και θα το δώ…

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Μήπως είναι υπερβάλλων ζήλος από κάποιους;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …θα το δω αυτό θα το δω…

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Ζημιά σας κάνει, ζημιά και σε σας τα πολιτικά πρόσωπα.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : … είστε και πολίτης, εκτός από δημοσιογράφος είστε και πολίτης το κρατώ, αλλά θα σας πω κάτι πρέπει να σας πω ότι και η Τροχαία και τα μέτρα, επειδή μιλήσαμε για Ευρωπαϊκή Ένωση προηγουμένως, εναρμονίζονται τις περισσότερες φορές στον τρόπο φύλαξης, όχι τις περισσότερες φορές, στον τρόπο φύλαξης με αυτά που συμβαίνουν σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εγώ θα το δω, αλλά πρέπει να σας πω ότι υπάρχει ένας τρόπος λειτουργίας υπάρχει ένα πρωτόκολλο που γίνονται αυτά τα πράγματα και δεν αποφασίζει η φυσική ηγεσία, αν θέλετε εν κενώ, βεβαίως σας είπα θα το δω αν πρόκειται για υπερβολή ή αν πρόκειται για εφαρμογή αυτών που προβλέπονται.

Δημοσιογράφος (κ. Λάμπρου) : Δεν μου λέτε κυρία Παπακώστα χτες, ίσως αυτά τα μέτρα έχουν μία εφαρμογή γιατί, χθες είδαμε έναν άνθρωπο, ο όποιος ξεκίνησε από την Αττική Οδό και έφτασε και μπήκε μέσα στη Βουλή.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Το έχει κάνει εργόχειρο αυτό ήθελα να πω, το έχει κάνει εργόχειρο η Νέα Δημοκρατία, το άκουγα ως πρώτη είδηση στο ΣΚΑΪ, ότι η Ελληνική Αστυνομία αυτό ήτανε το απόφθεγμα τις ειδήσεως, ότι η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία, δεν τον σταμάτησε από το δαχτυλίδι της Κηφισίας και τον άφησε μέχρι τη Βουλή.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Λοιπόν, επειδή τελευταία έκανα και εγώ μία δήλωση, βλέπω πολλές εντάσεις και πολύ εκνευρισμό, ιδίως την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και στα άλλα κόμματα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση… γι’ αυτό σας είπα ότι το ακραίο ύφος και ακραία ρητορική δεν συνάδουν με τα προβλήματα και με τη φυσιογνωμία που θέλει να έχει η Νέα Δημοκρατία.

Λοιπόν είπα να προσέχουν τις ανακοινώσεις που κάνουν και είπα με κομψό τρόπο ότι σε δύο ζητήματα στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και στα θέματα ασφάλειας οτιδήποτε λέγεται ή γράφεται, με αμιγώς κομματικές επιδιώξεις για να κερδίσεις δηλαδή, στο κομματικό ταμείο, αν κερδίζεις λέω εγώ, που θεωρώ πως δεν κερδίζεις, βλάπτει σοβαρά την εικόνα της χώρας και χτυπά την καρδιά της χώρας σε δύο θέματα.

Πρώτον στο γεγονός ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής η Ελλάδα πρέπει και οφείλει να παίξει ρόλο ηγέτιδας περιφερειακής δύναμης στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη και στο θέμα της ασφάλειας να μην ακυρωθεί και να μη χαλάσει η εικόνα της ως ο ασφαλέστερος προορισμός, αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και θέλει και αυτοσυγκράτηση.

Λοιπόν την οποία και συστήνω για να είμαστε σοβαροί, αυτή είναι η καραμανλική σχολή σκέψης για να το επισημάνω, τώρα προσέξτε, την οποία καραμανλική σχολή σκέψης απολύτως, η οποία απολύτως στεγάζεται στο Ν.Ε.Ο. και στην Νέα Ελληνική Ορμή και να πω και κάτι τελευταίο.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό, ενός μεθυσμένου οδηγού, ενός μεθυσμένου οδηγού, λοιπόν νομίζω ότι ο χειρισμός ήταν και νομίζω ότι απάντησε πολύ αναλυτικά η Ελληνική Αστυνομία, είπε ότι χειρισμός της αφορούσε στην προστασία, στην ασφάλεια δηλαδή των πολιτών στην ασφάλεια των αστυνομικών και στην ασφάλεια του ίδιου του οδηγού.

Άρα λοιπόν θα πρέπει αυτά, όταν βγαίνουν προς τα έξω αυτές οι ανακοινώσεις κάποιοι να είναι πιο αυτοπειθαρχημένοι για να μην εκτίθενται οι ίδιοι, γιατί η αστυνομία δεν είναι για να πυροβολεί τους πολίτες, ούτε εν πάση περιπτώσει λειτουργεί ως σερίφης, η αστυνομία κάνει κοινωνική αστυνόμευση, με πρώτιστο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Δημοσιογράφος (κ. Βερύκιος): Να ‘στε καλά καλημέρα, ευχαριστούμε και χαιρετισμούς στρατηγό, όχι της αστυνομίας στον δικό μας, το σύζυγό σας καλημέρα. Καλή συνέχεια.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Καλημέρα σε όλους σας, γεια σας, ευχαριστώ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis