Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:51 | 29/04/2017
Enoplos: Εμμένοντας στις πάγιες θέσεις μας για την συλλογική έκφραση των στρατιωτικών, σήμερα έχουμε τη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα μας τον Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και Εκπαιδευτή Ενηλίκων, Εσμια (ΕΤΕΤΗ) Ευάγγελο Κουτρουφίνη, με την βοήθεια του οποίου θα προσπαθήσουμε να αφουγκραστούμε την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς του Έλληνα στρατιωτικού. Καλημέρα σας κύριε Κουτρουφίνη.
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Καλημέρα, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Αν και από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους είμαστε συνηθισμένοι ελάχιστες φορές να ακούγονται προς τα έξω οι προβληματισμοί και τα όποια «παράπονα» των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σήμερα δηλώνω «παρών» για να συζητήσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς της π.ε. Αρκαδίας.    
 
Enoplos: Έχει αλλάξει κάτι αναφορικά με την εκπροσώπηση σας;
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ : Σαφώς. Το περασμένο καλοκαίρι του 2016, ψηφίστηκε στην ολομέλεια της ΒτΕ ο Ν.4407/2016 με τον οποίο μας δόθηκε το δικαίωμα στη συλλογική έκφραση και ταυτόχρονα δόθηκε το «αποκλειστικό» δικαίωμα στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών από αυτές. 
 
Enoplos: Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ δηλαδή είναι δημιουργία αυτού του νόμου; 
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ : ΌΧΙ. Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ δημιουργήθηκε το 2012 με απόφαση του Πρωτοδικείου Τριπόλεως. Λειτούργησε αρχικά ως Αστικό Σωματείο με την ονομασία Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Στο τέλος του 2016 και σε συμμόρφωση με τον προαναφερθέντα νόμο, έγινε η εναρμόνιση του καταστατικού μας με αυτόν (Ν.4407/2016) και έκτοτε με απόφαση του Ειρηνοδικείου Τριπόλεως λειτουργούμε ως Συνδικαλιστικό Σωματείο του άρθρου 30 Γ του Ν. 1264/1982. Το μοναδικό νόμιμο σωματείο (και χωρίς τη δυνατότητα σύστασης άλλου) εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Φυσικά και σύμφωνα με το νόμο είμαστε μέλη του δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησής μας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Τη γνωστή σε όλους μας Π.Ο.Ε.Σ.
 
Enoplos: Θα θέλατε να μας αναφέρετε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως λειτουργοί αυτού του επαγγέλματος ;
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ : «Κοιτάξτε να δείτε». Υπάρχουν προβλήματα που αφορούν το σύνολο του προσωπικού που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά υπάρχουν και προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι σε επίπεδο είτε περιφερειακής ενότητας είτε σε επίπεδο Μονάδας ή Σχηματισμού. Για τα συλλογικά προβλήματα τα πρωτοβάθμια σωματεία (Ενώσεις) προβάλουν εγγράφως τις διατυπώσεις τους προς το δευτεροβάθμιο σωματείο εκπροσώπησης την Π.Ο.Ε.Σ., η οποία σύμφωνα με το νόμο είναι γνωμοδοτικό όργανο του κ. Υ.ΕΘ.Α. Για τα προβλήματα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας απευθυνόμαστε σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό μας είτε στον Ανώτατο Διοικητή της Φρουράς είτε στις Διοικητικές Αρχές οι οποίες μπορεί να είναι οι Διοικητές των Μονάδων ή Σχηματισμών της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας είτε διάφορες άλλες υπηρεσίες της π.ε. Αρκαδίας που μπορεί να έχουν αρμοδιότητα.    
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis