Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:31 | 09/12/2018


Ματίνα Ρέτσα- κ. Αναγνωστάκη επιστρέφετε στην Αυτοδιοίκηση την οποία έχετε  υπηρετήσει από τη θέση του δημάρχου. Τι σας έκανε να πάρετε αυτή την απόφαση ?

Δημήτηρης Αναγνωστάκης-Έχοντας διανύσει μια διαδρομή στα κοινά, υπηρετώντας υψηλές θέσεις ευθύνης και έχοντας συσσωρεύσει εμπειρία και γνώση, επιστρέφω εκεί από όπου ξεκίνησα και ανήκω. Η Αυτοδιοίκηση είναι το σπίτι μου. Πιστεύω ότι έχω να προσφέρω και ότι μπορώ να ηγηθώ της προσπάθειας να αλλάξουμε προς το καλύτερο την Περιφέρειά μας.
Σήμερα γεμάτος εμπειρίες, διαθέτοντας πολιτική ωριμότητα και γνώσεις, επιλέγω να είμαι ακόμα πιο κοντά στον πολίτη με διάθεση για Κοινωνική Προσφορά.  

Ματίνα Ρέτσα-Με την απλή αναλογική καλύτερα ή δυσκολότερα ?

Δημήτρης Αναγνωστάκης-Υπέρμαχος της απλής αναλογικής, διαχρονικά, για να μη νοθεύεται η δημοκρατική βούληση των πολιτών. Υπέρμαχος της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνθεσης.  Τέρμα, στα εκλογομαγειρέματα και στις ισχυρές-τάχατες- πλειοψηφίες που χρειάζεται η Αυτοδιοίκηση. Τέρμα οι άγονες αντιπαραθέσεις. Αλίμονο, εάν για την κατασκευή ενός δρόμου χρειάζονται πλειοψηφίες-μειοψηφίες. Απλή Αναλογική σημαίνει συνεννόηση και συνεργασία, για την καλύτερη διεύθυνση των Tοπικών Κοινωνιών.

Ματίνα Ρέτσα-Έχετε απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στο συνδυασμό σας και μάλιστα μιλάτε για ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Έχετε όμως τη στήριξη του Σύριζα.

Δημήτρης Αναγνωστάκης-Είμαι ανεξάρτητος, διότι δεν είμαι κομματικό μέλος, δεν ανήκω άρα και δεν «απολογούμαι» σε κανένα κόμμα. Η Αυτονομία  είναι το αξιακό σύστημα της παράταξής μας. Δεν διεκδίκησα χρίσματα  και δακτυλίδια από αρχηγούς, δεν κατεβαίνω στις εκλογές για να καταγράψω την επιρροή κάποιου κόμματος. Με τους συνεργάτες μου, δίνουμε τη μάχη για ανεξάρτητη, δημοκρατική αυτοδιοίκηση, δύναμη οργάνωσης των πολιτών, διεκδικητική απέναντι στο κεντρικό κράτος. Είναι τιμή μου να με στηρίζουν δυνάμεις της Αριστεράς, που πρόβαλαν  πρώτες  την ιδέα της Αυτονομίας των Αυτοδιοικητικών Θεσμών και των Κοινωνικών Χώρων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ματίνα Ρέτσα-Τι πιστεύετε ότι δεν έγινε στην περιφέρεια και ποιες οι προτεραιότητες που θα βάλετε εάν εκλεγείτε ?

Δημήτρης Αναγνωστάκης-Δεν θέλω να μηδενίσω το όποιο έργο μπορεί να έγινε.
Δεν μπορώ όμως και να διακρίνω αυτό το διαφορετικό, που πρόσθεσε και έκανε ξεχωριστή τη Στερεά. Περισσότερο κυριάρχησαν, κατά κοινή ομολογία, το “φαίνεσθαι” και η πολιτική  «επικοινωνία». Σε τελική ανάλυση όμως, δύο μεγέθη κρίνουν τις πολιτικές και τα προγράμματα :  το παραχθέν εισόδημα και η απασχόληση. Εδώ κρίνονται οι ικανότητες των πολιτικών ομάδων, τα προγράμματα αλλά και τα πρόσωπα.  Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.  Άλλαξε η θέση της Στερεάς σε αυτά τα πραγματικά μεγέθη? Ναι ή Όχι?
Αυτά είναι τα στοιχήματα που βάζω, με αυτά θέλω να μετρηθώ εγώ  και οι συνεργάτες μου.  Να μετατρέψουμε μια υπέροχη Περιφέρεια σε Περιφέρεια υπεροχής! Να αρθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες και να κατοχυρώσουμε μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ματίνα Ρέτσα-Εάν περάσετε δεύτερο γύρο έχετε βάλει στα σχέδιά σας κάποιες συνέργειες ?

Δημήτρης Αναγνωστάκης
-Εμείς στις εκλογές, κόντρα στην «πολιτική της επικοινωνίας», θα καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό Σχέδιο για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας.
Επιδιώκουμε οι συνεργασίες να γίνουν με βάση τις συμπτώσεις σε προγράμματα - θέσεις, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουμε στην κρίση των πολιτών, για να μας επιλέξει να διευθύνουμε τα περιφερειακά μας πράγματα. Αυτά τα θέτουμε προκαταβολικά, όχι για να κάνουμε τους σπουδαίους ή τους έξυπνους, αλλά για καταγραφούν από τους πολίτες και για να ξέρουν ποιόν περιφερειάρχη θα επιλέξουν και ποιό Σχέδιο θα υλοποιήσει.  


Ματίνα Ρέτσα-Ερώτηση την οποία δεν θα μπορούσα να μην την κάνω. Οδικό δίκτυο Εύβοιας. Τι σκοπεύετε να κάνετε γι΄ αυτό το χρόνιο πρόβλημα του Νομού ?

Δημήτρης Αναγνωστάκης
-Η Εύβοια λόγω θέσης και μορφολογίας, διαθέτει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Είναι ευλογημένη περιοχή, με ακτογραμμή, ορεινούς όγκους, παραγωγικό δυναμικό, παραγωγή, πληθυσμό, με εγγύτητα στην Αττική. Είναι τόπος προορισμού.
Δεν θα της έλειπε τίποτα, εάν η κρίση δεν έπληττε την Βιομηχανία της και εάν είχε σύγχρονο οδικό Δίκτυο από το Βορρά έως το Νότο.  Ο Άξονας Βόρεια Εύβοια-Καρυστία και Χαλκίδα-Κύμη είναι οι μεγάλες προτεραιότητες που έχω στο πρόγραμμά μου.
Το οφείλω στον τόπο μας.  

Ματίνα Ρέτσα-Δώστε μια εικόνα για τα άτομα που θα απαρτίζουν το συνδυασμό σας.

Δημήτρης Αναγνωστάκης
-Είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Διοίκησης, Επαγγελματίες, Τεχνοκράτες, με εμπειρία στον προγραμματισμό, στα κοινά, μπολιασμένοι με τις αξίες της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς. Μετρούν χρόνια διοικητικής εμπειρίας, επαγγελματικής ζωής, άνθρωποι δημιουργικοί που δεν αναζητούν να επιβεβαιωθούν από την συμμετοχή τους σε ένα Όργανο της Αυτοδιοίκησης αλλά διαπνέονται από  διάθεση προσφοράς.

Ματίονα Ρέτσα-Θα μπορούσατε να μας περιγράψετε το πρόγραμμά σας ?

Δημήτρης Αναγνωστάκης
-Θα σας έλεγα, με ένα σύντομο και περιεκτικό τρόπο, ότι προγραμματικές μας προτεραιότητες είναι:
Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός.
Απασχόληση, Κοινωνική Οικονομία & Συνεργατισμός.
Στήριξη Τοπικής Οικονομίας.
Υποδομές-Αναπτυξιακά Έργα.
Διακυβέρνηση – Αποκέντρωση - Τοπική Δημοκρατία - Αγωνιστική Περιφέρεια.
Tαυτότητα  και τοποθέτηση της Περιφέρειας στο Χάρτη.
Αυτοί είναι οι άξονες του προγράμματός μου και συμπυκνώνονται σε ένα σύνθημα :              H Στερεά… Περιφέρεια Υπεροχής και Κοινωνικής Συνοχής!


Ματίνα Ρέτσα-Για ποιο λόγο θα πρέπει να εμπιστευτούν το συνδυασμό σας για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ?

Δημήτρης Αναγνωστάκης
-Γιατί πιστεύω πως διαθέτουμε την πολιτική ωριμότητα, την πολιτική βούληση αλλά και τις απαιτούμενες γνώσεις και αναγκαία εμπειρία, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο και το πρόγραμμα, που έχει ανάγκη η Περιφέρειά μας και οι πολίτες της.
Έχουμε κριθεί στην Αυτοδιοίκηση, στη Διοίκηση, στην Πολιτική.
Δεν κυνηγούμε οφίτσια, πλασάρισμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, κομματική επιβεβαίωση. Είμαστε διατεθειμένοι για προσφορά. Δεν διεκδικούμε για τον εαυτό μας, ούτε κάνουμε το «αγροτικό μας» στην Αυτοδιοίκηση.
Είμαστε δύναμη Αυτοδιοικητική, Αυτόνομη, Ανεξάρτητη, με όρεξη για δουλειά και προσφορά. Ζητάμε να μας εμπιστευτούν γιατί ξέρουμε και μπορούμε. Είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι να δώσουμε μια νέα προοπτική κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια.
Γιατί αξίζει να γίνει η Στερεά μια Περιφέρεια Υπεροχής και Κοινωνικής Συνοχής!

eviavima.blogspot.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis