Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 10/09/2017

«Η δυνατότητα αυτή εξαρτάται από τη δυνατότητα να έχουμε δημοσιονομικό χώρο και να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που είναι αρκετά αυστηροί και έχουν καταγραφεί στο μεσοπρόθεσμο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου και στον Νίκο Ρούμπο για τη δυνατότητα να δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις ή έκτακτο επίδομα συνταξιούχων τα Χριστούγεννα.

[custom:google-ads]

«Θα έχουμε το δημοσιονομικό χώρο του 3,5% του πλεονάσματος προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες διορθώσεις από το 2019 και μετά. Πέραν αυτών που ήδη έχουμε προβεί και αναφέρομαι στην ψήφιση των λεγόμενων αντιμέτρων για το 2019 και το 2018 που είναι 1% του ΑΕΠ σε παροχές κοινωνικής στήριξης το 2019 και 1% του 2020 σε φορολογικές ελαφρύνσεις. Το 2016, είχαμε μια εκπληκτική υπεραπόδοση και μία από τις αιτίες που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις ορισμένων από τους δανειστές μας.

Και το 2017 είχαμε μια θετική υπέρβαση κοντά στο 1 δις κατά το πρώτο επτάμηνο. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί κατά το επόμενο διάστημα αλλά η γενική εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε πάνω από τον στόχο και θα φροντίσουμε και φέτος να υπάρξει μέρισμα στους πιο αδύναμους» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis