Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:30 | 24/12/2014

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Γαλλία μετά από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων «μοναχικών λύκων» εναντίον πολιτών και αστυνομικών, ενώ και η Αυστραλία βρίσκεται σε «υψηλό» επίπεδο συναγερμού καθώς μετά την ομηρεία σε καφετέρια του Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα, οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι έχουν αυξηθεί οι «συζητήσεις» μεταξύ υπόπτων για επικείμενη επίθεση.

 

Στη Γαλλία ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ζήτησε την ανάπτυξη επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων εντός των πόλεων σε περιοχές που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν τρομοκρατικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, οι περιπολίες που ήδη γίνονται από 780 στρατιώτες σε κεντρικά σημεία του Παρισιού και σε εμπορικά κέντρα θα ενισχυθούν με άλλους 300 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Τρία χτυπήματα
Στη Γαλλία μέσα σε τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκαν τρεις επιθέσεις με άρωμα τρομοκρατίας, από τις οποίες ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 30 τραυματίστηκαν. Η πρώτη σημειώθηκε το Σάββατο, όταν ο επιτιθέμενος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά 3 αστυνομικών τραυματίζοντάς τους και φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», η δεύτερη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ντιζόν με τον δράστη να τραυματίζει 13 πολίτες με το αυτοκίνητό του φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και η τρίτη έγινε τη Δευτέρα, όταν ένας άνδρας που οδηγούσε βανάκι και κρατούσε κουζινομάχαιρο έπεσε πάνω σε περαστικούς σε εμπορικό δρόμο στη Νάντη. Οπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρωθυπουργός: «Αυτό που φαίνεται μετά τις επιθέσεις σε Ντιζόν και Νάντη είναι πως πυροδοτούν αντιδράσεις μίμησης. Ποτέ η Γαλλία δεν είχε αντιμετωπίσει τόσο σοβαρή απειλή που να σχετίζεται με την τρομοκρατία».

Την ίδια ώρα στην Αυστραλία χθες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τόνι Αμποτ γνωστοποίησε ότι το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό (και δεν αυξάνεται σε ανώτατο) καθώς μετά την ομηρεία σε καφετέρια του Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια της οποίας δύο όμηροι έχασαν τη ζωή τους, έχει διαπιστωθεί αυξημένη ένταση συνομιλιών μεταξύ ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον Αμποτ, «δεν γνωρίζουμε πότε και πώς θα μπορούσε να γίνει επίθεση, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πρόσωπα με την πρόθεση και τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τέτοιες επιθέσεις».

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis