Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 13/03/2016

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά τις δύο επιθέσεις με βαριοπούλες σε σταθμούς του μετρό, καθώς και μία μέσα σε τρόλεϊ.

Την Πέμπτη, τρεις κοπέλες έσπασαν το ακυρωτικό μηχάνημα του τρόλεϊ Νο3 στην περιοχή της Κυψέλης.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ομάδα περίπου 30 ατόμων "μπούκαρε" στον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό και αρχικά έσπασαν τζαμαρίες. Στην συνέχεια, με ρόπαλα και βαριοπούλες έσπασαν έξι εκδοτικά μηχανήματα εισιτηρίων, έξι εκυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, καθώς και έξι μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών.

Οι δράστες ακόμη πέταξαν φέιγ βολάν για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους με σπρέι.

Νέα επίθεση από αγνώστους πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 11, στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. Περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας βαριοπούλες, έσπασαν 8 μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων, 5 ακυρωτικά, ATM, τζαμαρίες με χάρτες του μετρό και το γραφείο του σταθμάρχη.

Επιπλέον, έγραψαν με σπρέι στους τοίχους διάφορα συνθήματα για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων και πέταξαν φέιγ βολάν.

Ύστερα από αυτές τις επιθέσεις, επικρατεί έντονος προβληματισμός στην ΕΛΑΣ, που θα ενισχύσει τις εμφανείς περιπολίες με αστυνομικούς, αλλά και περιπολίες της κρατικής ασφάλειας για συλλογή πληροφοριών και ειδοποίηση για τέτοιου είδους ενέργειες.

Μάλιστα, εξετάζεται να τοποθετηθούν διμοιρίες των ΜΑΤ σε κεντρικά σημεία σταθμών του μετρό, που θα υποστηρίζονται από νεοσυσταθείσα μηχανοκίνητη μονάδα συλλήψεων, που λειτουργεί στα πρότυπα της παλιάς ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis