Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:47 | 15/03/2016

Ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, τέσσερα περίστροφα και τρία πιστόλια, από τα συνολικά 10 όπλα που κρατούσαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας ενάντια στην κρατική καταστολή και τις μαφίες ναρκωτικών των Εξαρχείων δεν αποκλείεται να είναι αληθινά, αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..

Από τις τεχνικές αναλύσεις του βίντεο των περίπου 3 λεπτών, δύο τουλάχιστον όπλα, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, φαίνεται να είναι ρέπλικα ή αεροβόλα, για τα υπόλοιπα όμως δεν μπορούν να εκφράσουν με βεβαιότητα το ίδιο. Οι αστυνομικές αρχές μετά τις τελευταίας εξελίξεις φοβούνται το ενδεχόμενο «βεντέτας» και ένοπλων συγκρούσεων ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και εμπόρους ναρκωτικών όπως είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2014.

Οι αντιεξουσιαστές κάνουν λόγο για «μαζική λαϊκή αυτοάμυνα», φράσεις που ανησυχούν ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Και αυτό γιατί εκφράζονται φόβοι ότι με αφορμή τις συγκρούσεις με τους ναρκέμπορους (οι οποίοι οπλοφορούν), ομάδες αντιεξουσιαστών μπορεί να επιχειρήσουν να οργανώσουν ένοπλες ομάδες περιφρούρησης της πλατείας Εξαρχείων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το κομμάτι των 24 δευτερολέπτων του βίντεο όπου αποτυπώνεται αυτή η ένοπλη «παρέλαση» τουλάχιστον 10 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, διαπιστώθηκε ότι έχει καταγραφεί στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Σολωμού στα Εξάρχεια. Το βίντεο ήδη βρίσκεται στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί και το ενδεχόμενο μοντάζ με πρόσθεση πλάνων, καθώς κάποια δέντρα και αφίσες δεν ταιριάζουν με την σημερινή κατάσταση του περιβάλλοντος στο συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα παρατηρητές της Κρατικής Ασφάλειας που βρίσκονταν εκείνη τη νύχτα στην περιοχή, αν και από απόσταση, δεν αντελήφθησαν αυτό το ένοπλο κομμάτι της πορείας.

Το περιστατικό καταγράφεται στις 5 Μαρτίου, όταν μία ομάδα περίπου 300 ατόμων κινήθηκε σε όλους τους δρόμους των Εξαρχείων και κατέληξε στην πλατεία της περιοχής. Στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, τρεις σύντροφοί τους από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής, με έναν νεαρό να τραυματίζεται σοβαρά.

Σε κείμενο που συνοδεύει το επίμαχο βίντεο αιτιολογείται η οπλοφορία ως εξής: «Από το γεγονός ότι η μαφία την αμέσως επόμενη μέρα από την πρόσκαιρη εκδίωξη της, είχε επανακάμψει δριμύτερη κι ενισχυμένη με ακόμα περισσότερους ενόπλους, κρίθηκε απαραίτητο, η περιφρούρηση της διαδήλωσης να διαθέτει εξοπλισμό ικανό, ώστε να απαντήσει με ανάλογα μέσα με αυτά που διέθετε ο εχθρός».

Σε άλλο σημείο επισημαίνουν πως: «Μπροστά σε μια άθλια επιχείρηση συγκάλυψης ενός στυγερού (παρά)κρατικού εγκλήματος και στην εντεινόμενη κρατική και παρακρατική τρομοκρατία κρίνεται αναγκαία η πολιτική και στρατιωτική αναβάθμιση της περιφρούρησης της διαδήλωσης».

Υπάρχει η αστυνομική εκτίμηση πως η επιτηδευμένη απεικόνισή των οπλοφόρων, στο βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχε περισσότερο «συμβολικό» χαρακτήρα προς τα μέλη εγκληματικών ομάδων που λυμαίνονται την περιοχή. Ωστόσο αποτελεί και ένα σαφές μήνυμα προς τις αστυνομικές αρχές πως τα Εξάρχεια και η κάθαρσή τους, είναι δική τους υπόθεση...

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis