Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων

ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΥΛΑΞΗΣ
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων

Τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς -που έφτασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016 και έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας- επικήρυξε το πρωί της Τρίτης η τουρκική κυβέρνηση.

Εδώ, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: αυτό συνέβη ανήμερα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επικήρυξε κάθε έναν από τους στρατιωτικούς και, μάλιστα, με 700.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα ενέταξε αυτούς τους στρατιωτικούς στη λίστα των τρομοκρατών, που θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης FETO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αν λάβουν χώρα αποσπάσεις παρά την θέληση των συναδέλφων μας, σίγουρα θα μας βρούν στο πλευρό τους ..."

Αυτή η επικήρυξη από τις τουρκικές αρχές έχει προκαλέσει συναγερμό στις ελληνικές αρχές, οι οποίες ενίσχυσαν τα μέτρα φύλαξης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ενισχύθηκε η προστασία τους από μεγάλη ομάδα της ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας, καθώς οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι η επικήρυξη ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη επικινδυνότητας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ρεπορτάζ της κυριακάτικης Real News, τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία είχε ζητήσει από την Ιντερπόλ να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, κάτι που αρνήθηκε μετ’ επιτάσεως η υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr