Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 30/01/2020

Ο κοροναϊός έχει σπείρει πανικό στο Costa Smeralda  και έχει απαγορευτεί η αποβίβαση στους 6000 επιβάτες του και στα 1000 πλήρωμα, καθώς υπάρχει φόβος για μόλυνση δύο ατόμων με τον φονικό ιό.

Το πλοίο βρίσκεται για την ώρα στο λιμάνι Civitavecchia. Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere Della Sera πρόκειται για ένα ζευγάρι από το Μακάο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η γυναίκα ηλικίας 54 ετών εμφάνισε χθες πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα και έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Τα δύο άτομα έχουν απομονωθεί στο θεραπευτήριο του κρουαζιερόπλοιου Costa Smeralda, ενώ στο πλοίο έχουν μεταβεί γιατροί από το εθνικό ινστιτούτο για μολυσματικές ασθένειες, Spallanzani της Ρώμης και υπέβαλαν τη γυναίκα σε τεστ για να δουν εάν πρόκειται για απλή γρίπη ή για τον κορονοϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι είχε επιβιβαστεί στο πλοίο λίγες ημέρες πριν από τη Σαβόνα, ενώ πριν, στις 25 Ιανουαρίου, είχε ταξιδέψει από το Χονγκ Κονγκ στη Μαλπένσα.

Μέσα πάντως στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται περίπου 751 Κινέζοι πολίτες, εκ των οποίων οι 374 επιβιβάστηκαν στη Σαβόνα.

Οπως έγινε γνωστό το κρουαζιερόπλοιο μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε Μαγιόρκα, Βαρκελώνη και Μασαλία, πριν επιστρέψει στην Ιταλία.

Δείτε live εικόνα από το κρουαζιερόπλοιο.


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis