Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 22/07/2020

«Τείχος» πλοίων από το βόρειο μέχρι το νότιο Αιγαίο σχηματίζει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής μετά την έκδοση τουρκικής Navtex στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στα δεκαπέντε πλοία του ελληνικού Στόλου, που βρίσκονταν ήδη στο Αιγαίο, όπως είχε αποκαλύψει κατ' αποκλειστικότητα το newsbeast.gr, προστέθηκαν από χθες το μεσημέρι κι άλλα, σχηματίζοντας αυτό το πλωτό «τείχος» από τη Σαμοθράκη έως τη Ρόδο.

Το υπουργείο Άμυνας δεν αιφνιδιάστηκε καθώς βρισκόταν σε ετοιμότητα για αποτροπή οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας από την πλευρά της Τουρκίας. Έτσι, βρίσκεται σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς.

Μεταξύ των 15 αρχικών πλοίων συγκαταλέγονται μια φρεγάτα, τρεις κανονιοφόροι, πυραυλάκατοι και περιπολικά σκάφη, ενώ τμήμα του στόλου έχει αποπλεύσει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και έχει μεταβεί στον ναύσταθμο της Σούδας, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο σημείο που έχει πρόθεση να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες η Τουρκία. Η Navtex περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου και για χρονικό διάστημα έως και τις 2 Αυγούστου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης ετοιμότητας στην οποία έχει τεθεί το Πολεμικό Ναυτικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα, είναι η ανάκληση αδειών του στρατιωτικού προσωπικού, καθώς ζητήθηκε σε αξιωματικούς και οπλίτες να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η εσπευσμένη επιστροφή από την Κύπρο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλώρος που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων στη Μεσογείων, ενώ σχεδιάζονται οι τρόποι αποτροπής της διεξαγωγής ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Προς το παρόν πάντως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας αναμένοντας εντολές για να λύσει κάβους ή όχι.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis