Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 14/08/2020

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στον Έβρο μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων στον κορονοϊό.

Ο ΕΟΔΥ πήρε την Πέμπτη από το συγκεκριμένο ΚΥΤ 28 δείγματα για τεστ κορωνοϊού: 15 από αιτούντες άσυλο και 13 από εργαζόμενους, που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της προηγούμενης εβδομάδας. Το αποτέλεσμα ήταν οκτώ από τους αιτούντες άσυλο να διαγνωστούν θετικοί στον ιό και να μπουν άμεσα σε καραντίνα σε «ειδικούς οικίσκους», ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων αναστέλλονται οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις προς και από το ΚΥΤ, καθώς και οι λειτουργίες εντός της δομής των ΜΚΟ και των συνεργαζόμενων φορέων. Το ΚΥΤ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας (γιατρός, γραμματεία, τεχνικός, ένας υπάλληλος για τα ασυνόδευτα και αστυνομία).

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο κρούσμα στο Φυλάκιο Έβρου, πρόκειται για αιτούντα άσυλο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε εισέλθει στο ΚΥΤ στις 3 Αυγούστου με βεβαίωση από την ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) ότι δεν παρουσιάζει συμπτώματα του νέου κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό δεν τέθηκε σε προληπτική καραντίνα. Ωστόσο δύο μέρες μετά, στις 5 Αυγούστου, εμφάνισε υψηλό πυρετό και την ίδια ημέρα υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

cnn.gr

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis