Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:01 | 18/02/2019

Νέο μεγάλο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού ενός 39χρονου επικίνδυνου αλβανού ποινικού που διωκόταν από την Interpol για τη δολοφονία ανωτάτου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας αλλά και σειρά άλλων ανθρωποκτονιών (με αφορμή διακίνηση ναρκωτικών στην Ισπανία) αποτελεί, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», τον νέο μεγάλο εφιάλτη της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών.

[custom:google-ads]

Για το σχέδιο απόδρασης του 39χρονου Αλβανού στάλθηκε κατεπείγον σήμα της Interpol Αλβανίας στις 31 Δεκμβρίου 2018 και υπάρχει ετοιμότητα για να αποφευχθεί νέο αιματηρό περιστατικό στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πρόκειται για τον Bledar J. με το ψευδώνυμο Muho Ricardo που, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, είχε συλληφθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2018 σε έλεγχο του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω σε δρόμο της περιοχής. Ο 39χρονος που επέβαινε σε ΙΧ αντέδρασε σπασμωδικά και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς στον σχετικό έλεγχο.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε έλεγχο αποτυπωμάτων που κατέδειξε ότι αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol, κατόπιν αιτήματος και σχετικής ενημέρωσης της αλβανικής αστυνομίας.

Όπως αναφερόταν στα σχετικά έγγραφα, ο 39χρονος ήταν δράστης της δολοφονίας του ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», κίνητρο της δολοφονίας ήταν ότι ο εν λόγω αξιωματικός με έδρα την Αυλώνα επαναδιερευνούσε ανθρωποκτονίες που είχαν διαπραχθεί στην εν λόγω περιοχή τι 2012 και είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του «Mucho Ricardo», ο οποίος λίγο καιρό αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Συνολικά, ο ίδιος ήταν ύποπτος για 5-6 ανθρωποκτονίες την περίοδο 2005-2012, ενώ φαίνεται να είχε κι άλλους συνεργούς.

in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis