Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:36 | 22/09/2019

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος θα έχει συναντήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Κουμουτσάκος είναι προσκεκλημένος της Ετήσιας Συνόδου Concordia (Concordia Annual Summit) προκειμένου να μιλήσει αύριο σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις διεθνείς διαστάσεις του προσφυγικού και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κουμουτσάκος θα έχει επίσης συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν, στον οποίον θα θέσει το ζήτημα της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι επιστροφές Αφγανών υπηκόων από την Ελλάδα στην πατρίδα τους.

[custom:google-ads]

Την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συναντήσει την επικεφαλής της UNICEF, εκτελεστική διευθύντρια, Ενριέτα Φόρε με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας στον κρίσιμο τομέα που αφορά στα ασυνόδευτα παιδιά.

Προγραμματίζονται επίσης διμερείς συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Πακιστάν και του Ιράκ.

Τέλος, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κουμουτσάκος θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο με τον οποίον, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει τρόπους με τους οποίους η Εκκλησία της Αμερικής θα μπορούσε, από πλευράς της, να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis