Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 25/07/2017

Η ένωση μας πιστή σους σκοπούς του σωματείου μας σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους βρίσκεται καθημερινά  κοντά στα μέλη της ζώντας και τα ίδια μέλη του ΔΣ τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν , μεταφέροντας αυτά  Άμεσα  στην διοίκηση .

 

     Έτσι  καθημερινά γίνονται συναντήσεις με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ταξίαρχο κύριο ΛΟΥΖΙΩΤΗ Κωνσταντίνο έτσι ώστε να έχει μια άμεση και πλήρη εικόνα των ζητημάτων που προκύπτουν.

 

     Στο πλαίσιο αυτό  η ένωση μας είχε τις προηγούμενες μέρες  διαδοχικές καθημερινές συναντήσεις με τον κύριο ΛΟΥΖΙΩΤΗ έτσι ώστε να τον ενημερώσει για ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό –μέλη μας  .

 

    Από την πλευρά μας έγινε μια πλήρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό. Τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας ,  ασφάλειας  και υγιεινής των συναδέλφων που υπηρετούν στα ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας    .Την ενημέρωση έκανε ο γενικός γραμματέας του σωματείου ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ Βασίλειος  ο ποιος είχε και πλήρη εικόνα και άποψη αφού υπηρετεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου αρκετά χρόνια .

Επίσης τέθηκαν ζητήματα- παραλείψεις και προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί συνοδοί του τμήματος επιστροφών σε κοινές και μη αποστολές συνοδειών –επιστροφών αλλοδαπών υπηκόων στις χώρες τους , οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν , η έλλειψη κατάλληλου νομοθετικού/κανονιστικού πλαισίου όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ,  η  ασφάλεια και υγιεινή των συνόδων  αλλά και των υπό απέλαση αλλοδαπών.

 

     Επιπλέον από την ένωση μας επισημανθήκαν   οικονομικά ζητήματα  όπως οι ημερήσιες  αποζημιώσεις εξωτερικού(αρ.17 του Ν.4336/2015)που λαμβάνουν οι συνοδοί αστυνομικοί  και τις όποιες παραμέτρους σχετίζονται με αυτές. Ενημερώθηκε ο κύριος ταξίαρχος για τις επαφές που είχε το σωματείο μας  με την ηγεσία του κλάδου μας αλλά και την Γενική Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντι/γο κυρία ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα .Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί υπόμνημα στην Ηγεσία που θα περιλαμβάνει συνολικά το ζήτημα και θα προτείνει λύσεις από μέρους μας .Την ενημέρωση έκανε ο οργανωτικός Γραμματέας  της ένωσης κύριος ΤΕΓΑΣ Αθανάσιος  ο οποίος είναι γνώστης των παραπάνω ζητημάτων αφού υπηρετεί στο εν λόγο Τμήμα επιστροφών αρκετά χρόνια με καθήκοντα και αρχηγού αποστολής .

 

    Ακόμη ενημερώθηκε ο κύριος Ταξίαρχος για τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό των τμημάτων διαχείρισης μετανάστευσης  Αθηνών  ,δυτικής και ανατολικής  αττικής, για την λειψανδρία που μαστίζει τα εν λόγο τμήματα,  ζητήματα που γνωρίζει άλλωστε  πολύ καλά ο Κύριος  ταξίαρχος αφού όπως μας έχει γνωστοποιήσει σε  παρελθόντα  χρόνο έχει ζητήσει την ενίσχυση της Διεύθυνσης από την ΓΑΔΑ.

 

    Την ενημέρωση έκανε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ένωσης μας ο οποίος υπηρετεί στο ΤΔΜ ΔΥΤΙΚΗΣ Αττικής και είναι γνώστης των ζητημάτων  και ο πρόεδρος του σωματείου κύριος ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ Θωμάς ο οποίος υπηρετεί στο ΤΔΜ Αθηνών  και τα γνωρίζει από πρώτο χέρι .

 

    Από τον πρόεδρο της ένωσης ο οποίος έχει καθημερινή επαφή με τον ταξίαρχο κύριο ΛΟΥΖΙΩΤΗ  τέθηκαν ζητήματα που αφορούν το σύνολο  του προσωπικού  της διεύθυνσης  ,την λειψανδρία που μαστίζει τα περισσότερα τμήματα της Δ.ΑΛ.Α. Ζητήθηκε η ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών που στενάζουν ΑΛΛΑ και ο δίκαιος καταμερισμός εργασιών σε ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες .

 

     Επίσης τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας του προσωπικού .

 

     Ο κύριος ταξίαρχος μας τόνισε ότι είναι γνώστης των ζητημάτων , μας  ευχαρίστησε για την ενημέρωση και ζήτησε να συνεχίσουμε την καθημερινή επαφή- άλλωστε(τονίσαμε εμείς ) εδώ στη διεύθυνση αλλοδαπών είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και έτσι ενεργούμε -  τόνισε  την τεραστία  συμβολή του προσωπικού κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες ,εξήρε τον εθελοντισμό(βλέπε αναμόρφωση της Αμυγδαλέζας  με προσωπική εργασία-προσφορά  του προσωπικού )  και το φιλότιμο του προσωπικού,  επισημάνθηκε από μέρους του το σθένος  και το φιλότιμο του προσωπικού κάτω από αντίξοες συνθήκες ,εξέφρασε τον θαυμασμό του για το ζήλο και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει το προσωπικό,  τα οποία έχει μεταβιβάσει πολλές φορές στην ηγεσία της ΓΑΔΑ Αλλά και στην πολιτική και φυσική  ηγεσία του υπουργείου μας .

 

      Ευχαρίστησε το   σωματείο μας  και την ενέργεια του να προβεί με δικές του δαπάνες  στη συντήρηση των κλιματιστικών του ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου ,όπως και πέρυσι με την αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών στις σκοπιές της Διεύθυνσης .

      Από την πλευρά μας τον ευχαριστήσαμε θερμά για την Άριστη συνεργασία για τα άμεσα αντανακλαστικά και την ρύθμιση του ζητήματος που πρόεκυψε- μετά από ενημέρωση μας-σχετικά με την αντικατάσταση των κλιματιστικών στις σκοπιές του ΤΔΜ Δυτικής αττικής εν όψη καύσωνα τις προηγούμενες μέρες .

 

      Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι έχει δώσει εντολή όλες οι υπηρεσίες της Δ.ΑΛ.Α. να συνεισφέρουν με προσωπικό σε ότι έκτακτο προκύπτει ,ότι έχει  επισημάνει το πρόβλημα της λειψανδρίας  και έχει ζητήσει τη ενίσχυση από την ΓΑΔΑ εν όψη των μεταθέσεων . Ζήτησε και τη δική μας συνδρομή προς την κατεύθυνση αυτή .Τον ενημερώσαμε ότι ήδη έχει γίνει συνάντηση με τον γενικό  αστυνομικό διευθυντή αττικής και ότι έχει μεταφερθεί ακριβώς η εικόνα  οι συνθήκες που επικρατούν αλλά και η ΑΝΑΓΚΗ για Ενίσχυση  με προσωπικό που πρέπει να γίνει στη ΔΑΛΛΑ.

 

      Από την πλευράς  μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά Αυτόν  τον Άνθρωπο  Αυτόν  τον Αξιωματικό  εκτός του ότι είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου ,  πραγματικά μοχθεί καθημερινά έτσι ώστε να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα στα όποια ζητήματα προκύπτουν ,τον ευχαριστούμε θερμά για την αναγνώριση των προσπαθειών του προσωπικού για το ότι είναι δίπλα στο προσωπικό καθημερινά , για τη στήριξη  και για την κατανόηση.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος

Μπόζιαρης Θωμάς

Ο Γεν. Γραμματέας

Τσιμπίδας Βασίλειος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis