Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 13/08/2020

H  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου και η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με αφορμή τις προκλητικές αιτιάσεις και αχαρακτήριστες δηλώσεις στον τοπικό Τύπο ιδιώτη-επιχειρηματία, όσον αφορά τον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, σχετικά με τη βεβαίωση παραβάσεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Για τις αβάσιμες δηλώσεις, που μάλιστα επεκτάθηκαν σε καταγγελίες και σε εξύβριση αστυνομικών από τον ενδεχομένως μέτοχο, ελεγχθέντος καταστήματος στο οποίο σημειώθηκαν παραβάσεις για μη τήρηση των όρων στην αντιμετώπιση του Covid 19, τον προτρέπουμε να καταθέσει άμεσα στην Εισαγγελία Ζακύνθου, όποιο στοιχείο διαθέτει.

Σε κάθε άλλη περίπτωση πρόκειται για στοχευμένη συκοφαντία στο συνήθη σάκο του μποξ την Αστυνομία, με ανεκδιήγητους επιθετικούς προσδιορισμούς . Τον καλούμε να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και της σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, ελαφρά την καρδία να απευθύνει απειλές ή κατηγορίες στους συναδέλφους μας.

Η τοπική Αστυνομία έχει αποδείξει έμπρακτα σε καθημερινή βάση, ότι η συμπεριφορά της κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της, γίνεται πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, και οι αστυνομικοί ως μηχανισμός του κράτους έχουν υποχρέωση για την εφαρμογή της νομοθεσίας, σεβόμενοι την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Έχει διαχρονικά εφαρμόσει στον παραβάτη την τακτική της επιείκειας ως απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας μας.

Η συμπεριφορά των συναδέλφων μας ήταν απολύτως νόμιμη και η ενδεδειγμένη, ενεργώντας στα αυστηρά πλαίσια που ορίζουν οι Νόμοι και οι Κανονισμοί της Υπηρεσίας μας  και δεν υπερέβησαν  σε καμία περίπτωση το Υπηρεσιακό τους καθήκον.

Το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος, και όλης της Δ/νσης Αστυνομίας Ζακύνθου, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει,  έχει αποδείξει ότι σέβεται τα  ατομικά δικαιώματα των πολιτών, και καταδικάζει απερίφραστα τις << ατυχείς >> δηλώσεις του ανωτέρω ιδιώτη, που  είναι ανυπόστατες και αποβλέπουν στην δημιουργία εντυπώσεων κι έντεχνης μεταβίβασης ευθυνών στους αστυνομικούς.

Καλούμε την κοινωνία να σταθεί δίπλα στον καθημερινό αγώνα που δίνει ο αστυνομικός ενάντια στην εγκληματικότητα και στην καταπολέμηση εξάπλωσης του κορωνοϊού, ώστε τα Ιόνια Νησιά μας , να αποτελούν πόλο έλξης για ασφαλή προορισμό διαμονής κι επισκεψιμότητας.

Δυστυχώς, για τα συμφέροντά τους κάποιοι συνεχίζουν να επιθυμούν μια Αστυνομία για όλους τους άλλους πλην του εαυτού τους.

Πηγή:   ermisnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis